Annonce
forside

Tak til byrådet. Er ikke imod grøn omstilling

Læserbrev: Jeg vil bringe en tak til borgmester Egon Fræhr, som står i spidsen for økonomiudvalget i Vejen Kommune, hvor det nye vindmølleprojekt blev behandlet med respekt. Det blev nedstemt i udvalget, næsten et enigt udvalg, men man besluttede, at lade sagen gå i byrådet den 5. februar 2019.

Man kan vel også godt sige at det er at tage projektet alvorligt, så det kan blive behandlet seriøst i byrådet. Så er alle da hørt. Derfor også en tak til det byrådsflertal, der fulgte økonomiudvalgets indstilling. Tak til de politikere der står ved den beslutning omkring vindmølleplanen, der blev behandlet i 2014. Vejen kommune undersøgte det godt og grundigt og til bunds, og fandt ud af, at der ikke nogen steder i kommunen er plads til kæmpevindmøller, så Vejen Kommune har allerede for længst opfyldt regeringens ønske om at undersøge mulighederne for landvindmøller.

Jeg er ikke imod grøn omstilling. Jeg synes der kan sættes flere solcelleanlæg op. Best Energy kan jo bare sætte de 10 ha. solceller op. Det generer jo ingen. Det er godt at vide at politikerne lytter til borgerne og vil beskytte yderområderne for total affolkning. Projektet blev afvist i byrådet bl.a. fordi den lokale forankring manglede.

Der er ingen i nærområdet, som synes vi skal have kæmpevindmøller inde i landet. Ud på havet siger folk. Det eneste jeg ønsker er, at vi snart kan blive fri for flere omgange med vindmølleprojekter. Nu har det her stået på siden 2013. Jeg ønsker fred og ro til at nyde min alderdom at kunne nyde haven og den skønne natur, og leve i fred og harmoni med mine naboer, venner og familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce