Annonce
forside

Tak til designscenen i Kolding

Læserbrev: Statens Kunstfonds Legatudvalg og Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design takker for et inspirerende dialogmøde den 22. januar på Designskolen Kolding! Her var fuldt hus, og vi blev inspireret med en masse input, spørgsmål, idéer og inspiration fra designere, projektledere og formidlere inden for dansk kunsthåndværk og design.

Dialogmødet var organiseret af Statens Kunstfond i samarbejde med Danske Kunsthåndværkere og Designere. Under dialogmødet fortalte Statens Kunstfonds udvalg om puljer og initiativer, for at gøre opmærksom på de muligheder, der findes i Statens Kunstfond og få flere kunstnere fra hele landet til at søge.

Der er ingen tvivl om, at kunsthåndværk og designscenen i Kolding er noget helt specielt. Kolding har fat i meget talent og kraft, og vi glæder os meget i Statens Kunstfond til at følge og bakke op om udviklingen.

Et særlig tak til industriel designer Lars Vejen, som fortalte om sit imponerende projekt 'Design Collaborations Japan-Denmark 150 years', og til keramiker Vinni Frederiksen, som fortalte om egne spændende projekter og sin erfaring med huskunstnerordningen.

Vi glæder os til at modtage flere inspirerende ansøgninger fra Kolding og få muligheden for at bakke op om flere spændende initiativer på kunsthåndværk- og designområdet!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce