x
Annonce
forside

Tak til Fræhr og byrådet

Tak til Egon Fræhr og byrådet for Vejen Kommune, fordi I står fast i sagen omkring Skovgårdsvej og nu forsøger ekspropriation gennemført i.h.t. vejloven.

Jeg opfatter sagen således, at byrådet forsøger at beskytte skatteborgernes penge imod krav fra anden side ved blandt andet at følge højesterets indirekte opfordring til at foretage ekspropriationen gennemført via vejloven.

Modparten bebrejder borgmesteren og byrådet for ikke at tage højesterets kendelse til efterretning. Samme person giver udtryk for i J.V. af 24.10, at såfremt han taber striden, vil han med hjælp af landets bedste advokater tage en ny retssag mod Vejen Kommune. Altså vil modparten heller ikke tage en retsafgørelse ad notam.

Flere gange har man kunnet erfare via dagspressen og tv, at modparten foreslår sagen afsluttet i mindelighed. Hvad er i mindelighed for modparten - at kommunen skal købe hans jord, som kommunen ikke har brug for - til sikkert mange millioner/eller at fjerne vejen, som også vil koste adskillige millioner, eller hvad er i mindelighed for modparten?

Modparten placerer sig selv - udadtil - som den lille mand imod den store stygge ulv. Modparten, som helt sikkert er en dygtig landmand, føler sig i andre situationer garanteret ikke som den lille mand, hvilket han jo heller ikke har grund til.

Modparten har fået to millioner for to hektar jord, som er den jord, der er brugt til bro og omtalte vej. Skulle det ikke være en god betaling sådan i al mindelighed. Og så kan modparten endda glæde sig over, at han helt sikkert er i besiddelse af Danmarks flotteste markvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce