Annonce
forside

Tak til Kim Kabelka

Debat: Tak til byrådsmedlem Kim Kabelka, fordi du ikke vil stemme for initiativer, der tilgodeser boligforeninger, så længe der er så mange tomme ældreboliger. Hvis du vidste, hvor mange år vi har gjort kommunen opmærksom på disse boliger, været forargede over, at kommunen betalte husleje dertil, mindst 12 år, skrevet læserbreve og sagt det mange gange på kommunale møder?

Men ingen ting er sket, kommunen og boligforeningerne har hver gang sagt, de ikke kunne lejes ud, og hvorfor, fordi de er for små. Der skal helst være et værelse til, så de kommer op på 75 til 80 kvadratmeter. Jeg ved, der er rigtig mange, der gerne ville have boet her i Nustrup, hvis boligerne havde haft den rigtige størrelse. For rigtig mange år siden var der en enkemand, der gerne ville bo på Farvedam. Detkunne ikke lagde sig gøre, sagde boligforeningen, lejlighederne stod til rådighed for kommunen. Der har faktisk ikke boet nogen siden. Men kommunen har i alle disse år brugt borgernes penge.

Så Kim Kabelka, godt du gør noget ved det, alle de andre politikere, jeg/vi har sagt det til, har glemt det igen. Godt NYTÅR.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];