Annonce
Tønder

Tak til redaktøren: - Fra murer til kirketjener

Annonce

Læserbrev: Søndag den 30. august var vi til en meget forsinket – på grund af coronaen - men stor og velfortjent afskedsreception på Løgumkloster Refugium for Povl Søndergaard, som kirketjener ved Løgumkloster kirke gennem 38 år. Vi var lidt forundrede over, at der hverken i JV-Tønder, Ugeavisen/Digeposten har været skrevet blot én sætning i den forbindelse, når man betænker, hvad mureren, der blev kirketjener har bedrevet med flid, vid og forstand. Det er derfor beklageligt at konstatere, at Menighedsrådet har forsømt ved en pressemeddelelse i det mindste at underrette medierne, fordi Povl Søndergaard har betydet meget for Løgumkloster kirke, for menneskene her i sognet, og kirketjenesten ud over hele Danmark. Til trods herfor var Refugiet fuld af deltagere med et væld af taler, der gav et lille indblik i Povls mange facetterede virke og betydning ikke blot i sognet men ud over kirketjenesten i Danmark.

I Kirkeministeriet og ud over alle landets kirker er Povl ikke blot et begreb, men en landskendt institution. Da han ved sin tiltræden var helt blank i sin nye rolle, erkendte han behovet for en reel uddannelse som kirketjener. Det er typisk for Povl og hans fortjeneste, at han fik en sådan uddannelse indført i Danmark.


I Kirkeministeriet og ud over alle landets kirker er Povl ikke blot et begreb, men en landskendt institution.

Fra læserbrevet


Siden 2008 har Povl været redaktør af Kirkebladet, uden sammenligning det smukkeste og mest fyldige kirkeblad i Danmark. Ikke mindst takket være hans eminente evner som fotograf og fortæller om kirkebygningen og dens indhold og historie. Povl har haft en helt central rolle i forbindelse med den omfattende restaurering af Løgumkloster Kirke for få år siden på grund af hans mangeårige kendskab til bygningen, til håndværket og håndværkere. Vi håber, at Povl får tid og lyst til at fortælle sin historie til JV-Mennesker samt i en lille bog om sit liv fra murer til kirketjener. Tak Povl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce