Annonce
Sønderborg

Tak til Stig Aunfelt

Annonce

Læserbrev: Stig Aunfelt formåede igen at byde på en inspirerende udstilling, som sætter tankerne i gang og som får os til at se verden fra andre synsvinkler, end den vi får formidlet via den ”mainstrim verden”, der i høj grad præger os bevidst eller ubevidst.

Betydningen af den form for kunst for nytænkning, innovation og udvikling burde egentligt være almen bekendt og kunsthistorien viser os da også, at bl.a. avantgarde kunstnere på godt og ondt var forud deres tid.

Kvaliteten i Stigs kunst afspejles ved, at han otte gange deltog i en af de fire store censurerede danske udstillinger. Hvor mange af de lokale kunstnere har bare én af dem på deres CV?

På denne måde er Stig også en ambassadør for Sønderborg. Men bliver han kvitteret for det? Hvor mange gange har kulturudvalget anerkendt Stigs arbejde? Hvor mange gange har kunstskolen inviteret Stig for at inspirere eleverne? Hvor mange gange har virksomheder besøgt Stigs udstillinger med det mål, at få ny inspiration til nytænkning?

I Sønderborg tales gerne om ”at være i verdensklasse”, noget som hurtigt kan virke lidt kikset, når det kommer fra en selv. Næste år hviler verdens øjne i to dage på Sønderborg. Spørgsmålet er så, hvad verdenen så møder. En åndelig steriliseret og klinisk ren by, eller en by, der er præget af ånds-diversitet hvor der ikke kun er plads til at ”vende verden på hovedet”, men hvor nytænkning direkte støttes.

Det kunne så være, at Sønderborg dagen efter ikke bliver glemt, men at nogen tænker, vi oplevede en dansk provinsby med en strejf af verdensklasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce