Annonce
Haderslev

Tal- og madnørder rangerer landets restauranter - også Haderslevs

Holdet bag eatie.dk har nok at se til. fra venstre sidder Bo Møller (medstifter), Emil Falk Knudsen (udvikler), Morten Lie Jørgensen (adm. direktør, medstifter), Ruta Krasauskaite (forretningsudvikler), Josefine Mølholm Larsen (redaktør)Steffen W. Frølund (medstifter). Foto: Privat

Nettet svømmer i kundeanmeldelser af restauranter, nu samler en ny app dem alle og rangerer landets restauranter efter kundernes karakterer. Også i Haderslev, hvor M.A.D lige nu ligger øverst på listen.

HADERSLEV: M.A.D. Vin og Tapas topper listen. Fratelli indtager en andenplads, skarpt fulgt af Sushi Room. Det er de tre restauranter der ligger i top i Haderslev på en ny app, der rangerer danske restauranter.

I Haderslev åbner og lukker restauranter i et væk, og selv om nettet flyder med kundeanmeldelser fordelt på mange sites, som for eksempel Facebook, Google, Yelp, Dinner booking og Tripadvisor, så kan det være svært at finde ud af, hvor man kan få den bedste mad og service.

Sådan er det også i andre byer. Derfor har et hold af madelskende IT-iværksættere sat sig sammen og udviklet en app, der skal gøre det nemmere at finde frem til den bedste restaurant i nærheden. Det fortæller en af dem, Morten Lie Jørgensen, der har trådt sine barnesko i Haderslev, men nu bor i København:

- Vi elsker mad og vores passion for tal og systematik gjorde, at vi besluttede at udvikle et nyt site, hvor man nemt og hurtigt kan finde frem til restauranter i nærheden. Vi indsamler data, som allerede er tilgængeligt på nettet, og vi har så udarbejdet en algoritme, der på tværs af de data kan beregne en sammenlignelig karakter, der gør det muligt at rangere restauranterne.

Annonce

kort om app'en

App'en eatie kan allerede nu downlodes. Du kan også udforske sitet eatie.dk på din computer. Her kan du også se listen for andre byer.

M.A.D. Vin og Tapas topper listen. Fratelli indtager en andenplads, skarpt fulgt af Sushi Room. Det er de tre restauranter der ligger i top i Haderslev på den nye app, der rangerer danske restauranter. Se her alle resultater for Haderslev.

En fair beregning

Morten Lie Jørgensen finder rangeringen helt fair, fordi den er udarbejdet på basis af kundernes oplevelser, og ikke på basis af, hvad han og hans kolleger måtte mene:

- Det lyder måske lidt flot, men på den måde bliver vores rangering mere demokratisk, fordi den i bund og grund afspejler, hvad restauranternes gæster mener.

Han forklarer endvidere, at algoritmen tager højde for restaurantejere, som måske får deres venner til at skrive pæne anmeldelser.

- Hvis en restaurant har under 50 anmeldelser, så trækkes der fra i antallet af point, uddyber Morten Lie Jørgensen.

Projektet har været under udvikling i over et år, og den største opgave her i den indledende fase er at indsamle data og få mulighederne rullet ud til restauranterne. Den ultimative succes vil være, hvis restauranterne selv henvender sig for at få en profil på sitet/appen eatie.dk.

- De restauranter vi linker til, har også mulighed for at få en adgang til deres egne profiler, så de kan følge med i, hvordan det går dem på sitet, og hjælpe os med at sikre, at vi har de rette oplysninger om restauranten.

Fra 1. december skal man via app'en også kunne bestille bord på de enkelte restauranter. I første bølge kommer halvdelen af restauranterne med, men resten ventes at følge i det nye år.

- Idéen er den samme: Det hele samlet på et sted, lyder det fra Morten Lie Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce