Annonce
Sønderjyske Fodbold

Talentet med hårbåndet var med til at rette op på en sløj første halvleg

AC Horsens kom med masser af fysik i træningskampen mod SønderjyskE. Det håndterede de lyseblå bedre i anden halvleg end i første. Foto: Søren Gylling
SønderjyskE har stadig ikke tabt en træningskamp i denne måned. AC Horsens var modstanderen i den fjerde test, der endte 1-1 trods en skidt første halvleg fra SønderjyskE. Unge Julius Beck imponerede igen.
Annonce

Fodbold: Forberedelserne til superligastart fortsatte for SønderjyskE onsdag middag mod AC Horsens. Her er, hvad vi registrerede fra sidelinjen i Bramdrupdam.

AC Horsens stillede op i noget, der kunne ligne den stærkest mulige start-11'er mod SønderjyskE. De bærende kræfter var med, og de gik til den. SønderjyskE blev presset fysisk.

SønderjyskE var ikke i sin stærkest mulige udgave. I startopstillingen var der vel en håndfuld spillere, der også kommer til at starte inde, når superligaen begynder igen om en uge.

Det lykkedes Horsens at sætte sig på kampen med et hårdt pres, og SønderjyskE skabte faktisk ikke en eneste chance i de første 45 minutter.

Kampten i tal

SønderjyskE - AC Horsens 1-1 (0-1)

0-1 Peter Nymann (39.), 1-1 Julius Beck (66.)

SønderjyskE's hold

Nicolai Flø - Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Isak Olafsson - Isak Jensen (Bastian Toelhøj, 81.), Rilwan Hassan (Julius Beck, 46.), Victor Mpindi, Emil Frederiksen (Mads Sandsberg, 86.), Marc Dal Hende - Peter Christiansen (Sebastian Jessen, 27., Lasse Haysen, 86.), Bård Finne

Victor Mpindi var for letbenet i sin tilgang til duellerne, og derfor blev der spillet forbi ham. Rilwan Hassan var indledningsvis synlig og aktiv i presspillet. Den sidste i det startende trekløver på midten, Emil Frederiksen, leverede en alt for bleg indsats i første halvleg.

På plussiden skal Patrick Banggaard nævnes. Han var kampen igennem dominerende i duellerne. Hans akilleshæl i SønderjyskE har uden tvivl været håndteringen af bolden, når den har ligget på jorden - afleveringer, driblinger, førsteberøringer. I den facet af spillet så det aldeles fornuftigt ud mod Horsens. Efter kampen fik han også ros for den del af spillet af cheftræner Glen Riddersholm.

- Jeg vil rose Banggaard. Han var fremragende i dag. Både forsvarsspillet og med kuglen. På det punkt har han taget kvantespring i denne måned, sagde han.

Annonce

Fejl i opspillet

Banggaards udmærkede afleveringer ændrede dog ikke på, at SønderjyskE som helhed var forfærdelig med bolden inden pausen. Der blev lavet et hav af opspilsfejl, og når bolden endelig ramte en i lyseblåt, hoppede bolden væk. Horsens lykkedes tilsyneladende med at kyse sin modstander.

Hallur Hansson var tæt på at bringe sit hold foran på et drøn af et frispark. Overliggeren afviste for SønderjyskE.

Peter Christiansen startede som den ene af to angribere. Han måtte dog halte fra banen midt i første halvleg efter at have pådraget sig en skade i en løbeduel, hvor han fik viklet benene sammen med en Horsens-forsvarer. Han lossede til skuret i frustration og forlod kunstgræsbanen med is om anklen.

AC Horsens bragte sig foran syv minutter inden pausen i en situation, hvor SønderjyskE igen mistede bolden for hurtigt - denne gang efter en skidt aflevering af Pierre Kanstrup. Bolden blev slået fra venstre til højre side af feltet, hvor Peter Nymann tog fat i den og fra en spids vinkel bankede den i mål ved forreste stolpe. Målmand Nicolai Flø så ikke for godt ud.

Annonce

For ung til superliga

Anden halvleg bød på en ny optræden fra blot 15-årige Julius Beck, der blev skiftet ind i stedet for Rilwan Hassan. Først i slutningen af april er Beck med de krøllede lokker og det brede hårbånd gammel nok til at spille superliga, men han viste mod AC Horsens, at der kan være meget i vente fra ham. Det var ganske vist blot en træningskamp med det dyk i alvor og intensitet, der altid følger med i disse kampe, men præstationen var ikke desto mindre imponerende.

Julius Beck gik igen uimponeret til værks og var med til at vende kampen for sit hold. Hans fysik syner ikke af meget, men det afholdt ham ikke fra at gå i flæsket på de stærke Horsens-spillere.

Han generede sine modstandere og erobrede bolde ved at være snedig og hurtig. Med bolden i fødderne traf han de rigtige beslutninger. Han spillede simpelt, når der skulle spilles simpelt.

Beck krydrede såmænd sin udmærkede præstation med at score udligningsmålet. Bård Finne afsluttede, og i det samme satte Beck kurs mod målmand Matej Delac for at jagte en eventuelt løs bold. Den kom, da Delac ikke kunne holde kuglen, og Julius Beck sparkede bolden i mål. Rutineret træk af den unge mand.

Forinden havde Finne netop været tæt på at score, da han trak ind i banen og fyrede kanonen af, men lige i støvlerne på Delac. Den chance opstod efter et glimrende opspil, der involverede både Emil Frederiksen og Marc Dal Hende. Førstnævnte hævede sit niveau en del efter pausen.

Finne viste i øvrigt, at selvom han fint kan spille angriber, så ser han bedst ud, når han trækker ind mod midten fra venstre side.

SønderjyskE spiller sin sidste træningskamp allerede torsdag - det er klokken 14 mod 1. divisionsklubben Kolding IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce