Annonce
Esbjerg

Talentfulde Ribe BK-børn skal til talenttræning i EfB

Ribe BK har på u11-årgangen en række særligt talentfulde spillere, som nu er inviteret til talenttræning i EfB.
En håndfuld særligt talentfulde Ribe BK-spillere fra u11-årgangen skal til talenttræning i EfB. Det vidner om klubbens gode arbejde, mener sportschef.
Annonce

Ribe: Ribe Boldklub har en helt usædvanlig god årgang på vej på klubbens fodboldside.

Hele seks spillere fra årgang 2010 er nemlig blevet inviteret til talenttræning i EfB ved det såkaldte DBU TOP-center, og selv om der stadig er et stykke vej til en plads på superligaklubbens akademi, er Ribe BK's sportschef Lars Kviesgaard stolt over det høje antal.

Der er nemlig kun 15 inviterede spillere fra Vejen/Ribe-området, så at Ribe BK har seks spillere iblandt vidner om klubbens gode arbejde, mener Lars Kviesgaard.

De seks spillere er Raman Jamal Sous, Hjalte Nisgaard, Mads Frederiksen, Patrick Beuschau, Emil Lund og Raed Alahmad. Ribe BK har desuden en spiller med på U12 årgangen.

Forklaringen på den talentfulde årgang skal nok findes flere steder, fortæller Lars Kviesgaard.

- Det er en kombination af flere ting. Vi har nogle dygtige trænere og et godt udvklingsmiljø, og når man så har dygtige spillere, så presser de også hinanden til at blive bedre. Det er selvfølgelig stadig for børn, men der er et udviklingsmiljø, som gør, at de udvikler sig så godt, siger han.

Særligt trænerne skal have ros.

- De har to trænere, som er forældretrænere, men som har fulgt dem, lige siden de var helt små Trænerne har haft en kæmpe indvirkning. De forstår at sætte rammerne omkring miljøet, siger Lars Kviesgaard.


De har to trænere, som er forældretrænere, men som har fulgt dem, lige siden de var helt små Trænerne har haft en kæmpe indvirkning. De forstår at sætte rammerne omkring miljøet

Lars Kviesgaard, sportschef Ribe BK


Samtidig har de været til turneringer i det meste af landet, hvor de har kunnet prøve sig af mod andre dygtige hold, fortæller han.

- Og her har de faktisk gjort det rigtig godt, siger Lars Kviesgaard.

Annonce

Godt for foreningens ry

Selv om der stadig er lang vej til EfB og en endnu længere vej til at spille superligakampe for børnene, håber Lars Kviesgaard, at der bliver udklækket en superligaspiller eller to blandt det talentfulde kuld.

Fakta: DBU TOP-center

TOP-center er et tilbud til særligt dygtige  unge fodboldspillere om en ekstra træning om ugen. EfB tilbyder både træning i Esbjerg/Varde og Vejen/Ribe. Der udtages et vist antal spillere, som så med hinanden en gang om ugen i et år. De udtages fra de er u10-spillere til de er u12-spillere. Herefter kan EfB vælge, om de skal inviteres ind på klubbens akademi, eller om de skal fortsætte i den klub, de kom fra.

- Det betyder noget for os som klub, at vi kan sige til de unge, at den og den superligaspiller har spillet i Ribe BK som barn, fortæller han.

Annonce

Ikke så usædvanligt

Dan Guldager er ansvarlig for Sydvestjysk Fodboldsamarbejde, og han er ofte ude i EfB's samarbejdsklubber. Han fortæller, at det ikke er usædvanligt, at et hold har mange spillere med på DBU's topcenter. Men det er usædvanligt, at Ribe BK har.

- Ribe har måske i et par år haltet lidt efter. Der har været nogle år, hvor der ikke har været så mange fra Ribe BK, siger han.

- Men nu virker det, som om der er gang i noget godt dernede, siger Dan Guldager.

Talenterne vil blive inviteret til ekstra træninger i Ribe og Vejen i et år, så de kan udvikle sig endnu mere som fodboldspillere. Når de bliver 13, kan EfB så vælge at invitere dem ind på EfB's akademi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce