Annonce
Esbjerg

Tall Ships Races forlod Esbjerg med flotte ord til afsked

Ved Parade of Sail forlod sejlskibene Esbjerg lørdag eftermiddag, og hvem ved, om der har befundet sig et enkelt blødende pige- eller drengehjerte et sted på kajen. Nogle, der i hvert fald var der, var Jytte Spangsbjerg og hendes barnebarn Oliver Diep på ni år. Oliver kunne bedst lide Georg Stage, og begge ærgrede de sig lidt over, at skibene ikke havde sejlene oppe - men vinden var stik modsat af sydøstlig, som var det, skibene skulle bruge. Flot var det dog. Foto: Chresten Bergh

Det er ikke kun Esbjerg Kommune, der håber på, at Tall Ships Races vender tilbage i 2022. Det gør formanden bag Tall Ships Races også. Han har stor ros til Esbjerg og kan kun sætte en finger på den miljøbelastende plastikservice.

ESBJERG: Stemningen var næsten som at læse de sidste sider i en eventyrbog, hvis man befandt sig på havnen i Esbjerg lørdag eftermiddag. Det hele kulminerede smukt og betagende, men samtidig indsneg sig en vis tomhed over, at det hele nu snart var slut.

For det var lørdag, at godt 60 sejlskibe lettede anker og gled yndefuldt ud af Esbjerg Havn med kursen mod Stavanger i Norge efter fire dage med Tall Ships Races. Fire dage, hvor alt fra venskabslege til vielser har fundet sted på kajerne, og hvor godt 500.000 gæster har besøgt sejlskibene og havnens boder, koncerter og aktiviteter.

Står det til borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), skal Tall Ships Races da også gerne vende tilbage til byen allerede om fire år. Esbjerg har tidligere været vært for eventet i 1993, 2001 og 2014.

- Vi har sendt den officielle ansøgning om at få Tall Ships Races til byen igen i 2022, hvor de næste gang sejler i Nordsøen. Det er et fint interval med hvert fjerde år. Så er det stadig noget særligt, som ikke sker hvert år, og samtidig alligevel ofte nok til, at vi stadig de folk ansat, som har erfaringer at trække på fra sidst, siger borgmesteren.

Annonce

Vi har været til Tall Ships Races både onsdag, fredag og lørdag, for det har bare været helt kanon. App'en til skibene fungerede desværre ikke, men ellers har alt været helt perfekt.

Katrine Jensen og Lars Beyer, besøgende på Esbjerg Havn lørdag

Esbjerg involverede de unge


  • Endnu er det ikke afgjort, om det lykkes havnebyen at blive værtsby igen, men en anden, der håber det, er formand for Sail Training International (STI), Knut Western, som har store roser til arrangementet i Esbjerg

    - Hele planlægningen og organiseringen har bare været fremragende, lige fra samme øjeblik vi nåede Esbjerg Havn. Eventmanager Villy Grøn og hans team gjort et enormt flot arbejde, og forbindelsesofficererne var utrolig professionelle, servicemindede, venlige og smilende, lyder det fra Knut Western, som samtidig fremhæver, at der var arrangeret aktiviteter for de unge besætningsmedlemmer.

    - De unge er jo netop vores hovedfokus, og langt fra alle byer involverer de unge og gør dem til en del af eventet, som man gjorde det i Esbjerg. Det var lige i vores ånd, siger Knut Western.

    På spørgsmålet om, hvad der kunne gøres bedre, nævner han miljøbelastningen: - Jeg er ærgerlig over brugen af de mange ølkrus, tallerkener og bestik af plastik. Det gælder også andre havne, og det blev flot ryddet væk i Esbjerg, men forhåbentlig er det der slet ikke, hvis vi kommer tilbage om nogle år, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce