Annonce
EfB

Tallet 13 bringer uheld: Nu har unge Kikkenborg også prøvet at tabe

Så har Mads Kikkenborg også prøvet at tabe en kamp som målmand på EfB's første hold. Foto: Jacob Schultz
Esbjergs unge målmand Mads Kikkenborg fik spoleret sin fornemme stime som ubesejret, da EfB skuffede og fortjent tabte til Silkeborg IF.

Fodbold: Man siger, at tallet 13 bringer uheld.

Og det var lige præcis, hvad det gjorde for EfB-målmand Mads Kikkenborg, da vestjyderne torsdag aften måtte se sig slået med 2-1 hjemme på Blue Water Arena i topkampen mod Silkeborg IF.

Det opgør var netop den 21-årige keepers kamp nummer 13 i Esbjerg-buret - og det var første gang, at han gik fra banen som taber.  11 sejre, en uafgjort, ingen nederlag og en målscorer på 28-6 lød Kikkenborgs fornemme statistik inden kampen.

Men nu prøvede han altså også at tabe.

- Det irriterer mig da helt vildt. Nu er topstriden jo helt åben igen, men så skal vi heller ikke kaste mere brænde på det bål. Der er masser af point at spille om endnu, sagde en slukøret Kikkenborg lige efter slutfløjtet.

I sidste spillerunde snuppede han et straffespark i de døende minutter i Fredericia, og så vandt EfB den kamp med 1-0 - og Kikkenborg var også meget tæt på at redde det straffespark, som Silkeborgs måltyv Nicklas Helenius scorede på til 2-0.

- Jeg havde hånden på, så det er selvfølgelig en skam, at den går ind alligevel. Denne gang var marginalerne ikke på min side.

Mads Kikkenborg mente, at det var fuldt fortjent, at Silkeborg vandt kampen.

- Vi spiller virkelig dårligt fra start. Det er som om, at vi slet ikke var klar, og det er utrolig skuffende i så vigtig en kamp. Ja, det er faktisk utilgiveligt - og vi er jo ret hurtigt bagud med 2-0, og så bliver det bare svært mod et rigtig godt spillende Silkeborg-hold.

- Det er for sent, at vi får lagt tryk på. Havde vi scoret til 1-2 noget tidligere, kunne vi måske godt have vendt det.

Annonce

Syet i pausen

I den modsatte lejr var humøret naturligvis noget højere, selvom den tidligere EfB-spiller Mark Brink måtte lade sig udskifte i anden halvleg. Før pausen bragede han nemlig sammen med Esbjergs Christian Køhler i en vanvittig hård tackling, der på en dårlig dag havde kostet en alvorlig skade.

- Det gik lidt udover min ankel. Jeg fik nogle sting i pausen, men det gjorde mere og mere ondt - og så måtte jeg ud, fortalte Mark Brink.

Havde Esbjerg vundet kampen, havde der været hele otte point ned til Silkeborg på tredjepladsen. Nu er der blot to point.

- Det betyder alverden for os. Kig bare på tabellen. Vi er meget tilfredse med, at vi nu er helt tæt på Esbjerg. Hvis de dummer sig ret meget mere, kan de godt regne med, at vi kommer buldrende.

Viborg topper fortsat 1. division, men Mark Brink håber naturligvis på, at de to oprykningspladser går til Silkeborg og Esbjerg.

- Det kunne være fantastisk at skulle mødes i superligaen på den anden side af sommerferie.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce