Annonce
Esbjerg

Tandlægeklinik flytter i Aldibutik ved banegården

De to ejere af tandlægeklinikken er glade for at flytte fra Nørregade til Norgesgade, hvor de sammen med de 11 ansatte får meget større forhold. Det næste halve år arbejder håndværkere på fuld tryk med skillevægge, lydisolering og med at hæve hele etagens gulv med 30-40 centimeter for at give plads til de mange kabler og slanger. Til venstre er det Karin Folmer samt Marie Lodberg Jørgensen, der har fundet en lysstribe i det store projekt. Foto: Lars Stokbro
Ejerne af en af byens større selvstændige tandlægeklinikker satser stort med tocifret millioninvestering i topmoderne klinik med central beliggenhed.

Esbjerg: En af byens ældre tandlægeklinikker flytter og udvider. Tandlægerne Nørregade overfor Hovedbiblioteket rykker en gade længere hen til Norgesgade i den tidligere Aldibutik.

Det giver bedre parkeringsforhold for patienterne og en meget større klinik i gadeplan med nem adgang for ældre og handicappede.

Flytningen sker omkring 1. september, og den kommer også til at betyde, at der bliver en ekstra stol, så klinikkens ansatte kan booke og behandle fem patienter samtidig.

Endelig betyder udvidelsen, at de 12 kolleger i klinikken får moderne lokaler med omklædningsrum og kontorer, ligesom man får mulighed for at tale med for eksempel patienter med tandlægeskræk i et roligt separat lokale.

Med en forholdsvis nyansat tandlæge er der nu tilknyttet fire tandlæger inklusive de to ejere af klinikken, Karin Folmer og Marie Lodberg Jørgensen. Desuden er der ansat to tandplejere og seks klinikassistenter.

De to partnere bag tandlægeklinikken har købt erhvervs-ejerlejligheden, hvor der før var Aldi-butik i Norgesgade ned mod Banegårdspladsen. Stueetagen er på 700 kvadratmeter, men en del skal skilles fra og lejes ud, så tandklinikken får netto 450 kvadratmeter.

Annonce

TANDKLINIKKEN

  • Tandlægerne i Nørregade Esbjerg skifter navn til Tandcare, når klinikken flytter til Norgesgade 10.
  • Klinikken beskæftiger fire tandlæger, to tandplejere og syv klinikassistenter.
  • De er behandlernes opgave, at sikre patienterne pæne sunde tænder hele livet. Klinikkens tandlægearbejde har fokus på at bevare tænderne vitale og funktions-dygtige.
  • Personalet efteruddannes løbende.
  • Erfaringen er, at det er efter 40-50 års alderen, de større tandproblemer opstår.
  • Tandplejeren foretager regelmæssige undersøgelser, tandrensning, parodontitis behandlinger, registreringer og instruktioner.

Millionprojekt

Siden 1972 har Tandlægerne Nørregade ligget på første sal i nummer 24 overfor Esbjerg Museum.

- Vores nye lokaler bliver ikke så kliniske. Der skal være en god stemning, så også de patienter, der ikke er så vilde med at komme til tandlæge, synes, at det er okay, siger Marie Lodberg Jørgensen, der er den yngste af de to partnere med sine 37 år. Hun blev medejer af klinikken i 2016, mens Karin Folmer overtog klinikken i 2005.

Karin Folmer forventer, at placeringen tæt på banegården og de gode adgangs- og parkeringsforhold vil give en tilgang af patienter til klinikken, der tilbyder alle behandlinger og arbejder med de nyeste metoder.

Med 450 nettokvadratmeter bliver der på sigt plads til mikroskopi, 3D-røntgen og panoramarøntgen.

- Vi er håndværkere, som vil give patienterne den bedste behandling, og her har udviklingen være utrolig de sidste 25 år, siger Karin Folmer.

Den store udvidelse af klinikken skal også gøre det lettere at tiltrække personale.

I det store lokale bliver der fem klinikrum med tandlægestole, ligesom de nye lokaler giver mulighed for meget store, moderne velfærdsrum til personalet.

Købet løber op i knap fem millioner kroner, mens indretningen med den moderne teknik koster det dobbelte.

Klinikken skifter navn til Tandcare, men alle Nørregade-pigerne flytter med, forsikrer Marie og Karin.

De har selvfølgelig lidt sommerfugle i maven ved den store satsning, men glæder sig samtidig til, at personalet får omklædnings- og personalerum med altan.

- Vi gør ikke det her, fordi vi skal tjene flere penge. Det er en investering i en fremtidssikring af klinikken, siger Marie Lodberg Jørgensen.

I perioder har klinikken været nødt til at lukke for nye patienter, og ved for eksempel barsel har de øvrige ansatte måttet arbejde ekstra meget.

- Jeg håber, vi i fremtiden ikke skal have så lang ventetid for at få en tid i aftalebogen, siger Karin Folmer.

Rullestilladser, borde fulde af værktøj, kabelruller, rørføringer og meget andet fylder det store rum, hvor Aldi før solgte lavpris-dagligvarer, men hvor der nu kommmer fem tandlægestole, som Marie til venstre og Karin samt de øvrige ansatte skal arbejde ved. Foto: Lars Stokbro
Indtil videre er det disse boremaskiner, der larmer i Tandlægerne Nørregades nye lokaler. Når klinikken åbner til efteråret, vil boremaskiner og bor være noget mindre, men ejerne, Marie og Karin, og alle de øvrige piger fra Nørregade, vil være de samme. Klinikken skifter dog navn til Tandcare. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce