Annonce
Billund

Tandlæger er hårdt ramt af coronavirus: - Der vil være et betragteligt tab

Tandlægerne har udsigt til et stort økonomisk tab - også i Billund Kommune. Arkivfoto
Tandlægerne kører nødberedskab - også i Billund og Grindsted, hvor kun de allermest akutte patienter må komme til. Få medarbejdere er på arbejde - resten er sendt hjem.

Billund Kommune: Tandlægerne i Billund Kommune har kun åbent for akutte patienter med betændelse og smerter. De øvrige patienter er aflyst til og med udgangen af juni. Den situation har tandlægerne på Birketorvet i Grindsted haft travlt med at tilpasse sig i den seneste tid.

- Lige nu har vi to tandlæger, fire klinikassistenter og én administrativ medarbejder på arbejde. Resten er sendt hjem, fortæller Niels Prip, der driver klinikken.

Han følger alle retningslinjerne fra myndighederne og må erkende, at hans forretning lige nu ligger ned.

- Men vi må stå krisen igennem og være solidariske. Jeg mener, at det er helt korrekt, at der er blevet taget tiltag til at begrænse smitten, og jeg tænker også, at vi ikke er de første til at gå fallit, siger Niels Prip.

Annonce

Nødberedskab i Billund

Også hos Din Tandlæge i Skovparken i Billund er medarbejderne sendt hjem, mens tandlæge Jakob Skriver Kravegaard og hans kone og en klinikassistent kører nødberedskab på klinikken.

- Det hele er en meget mærkværdig situation, men vi er heldigvis gamle i gårde. Det må ikke være sjovt at stå som ung og nyetableret lige nu, og jeg tænker, at vi også nok klarer dette, siger Jacob Skriver Kravegaard, der har sendt syv medarbejdere hjem med løn.

Han er ikke i tvivl om, at det hele vil ende med et betragteligt indtægtstab:

- Vi vil miste mange penge, men det gælder jo for hele samfundet, og vi må gøre det bedste, der er at gøre lige nu - nemlig at lukke ned, siger Jakob Skriver Kravegaard, der regner med, at de vil få rigtig travlt, når de åbner igen.

- Vi har jo udsat en stor pulje af patienter, så jeg tror, vi får rigeligt at lave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce