Annonce
Sønderborg

Tandlægeskræk i Perlegade

Skuespillerne fra Eventør var sminket uhyggeligt op, da de inviterede på besøg i Dr. D's tandklinik. Foto: Claus Thorsted
Flere kommer grædende ud fra Dr. D's tandlægeklinik. Nogle giver op før de overhovedet kommer ind af døren.

Sønderborg: Det runger bag døren ind til den uhyggelige tandlægepraksis.

Skrigene runger igennem trappeopgangen.

Med fem minutters mellemrum sluses en gruppe ud, og en ny gruppe bydes ind.

I anledning af efterårsferien afvikles et gratis Horror House. Det er for børn fra 10 år og op.

Tina Koch og Diana Hansen besøgte tandlægeklinikken sammen.

- Diana gik jo helt amok derinde. Hun skreg jo flere gange, fortæller en grinende Tina Koch om datteren Diana Hansen.

De står ude på Perlegade og falder til ro igen:

- Det var sgu rimelig klamt, vi skal ikke derind igen, siger Diana Hansen.

Ved døren ind til tandlægeklinikken står Sønderborg Handels city manager Axel Nielsen, han giver instruktioner og lukker de besøgende ind på klinikken.

- Vi var jo heldige, at vi kunne låne lokaler her lige ovenover vores kontor, fortæller Axel Nielsen.

Annonce

Horror House - DR. D's tandklinik

Tandklinikken åbnede onsdag kl. 11.

Der vil være åbent torsdag og fredag fra 11-17, og om lørdagen fra 10-15

Børn under 10 år skal være i følge med deres forældre.

Eventør anbefaler, at man ikke er gravid, har epilepsi eller dårligt hjerte, hvis man gerne vil på besøg i Horror House.

Mange må give op

De afventende i køen reagerer på skrig fra tandklinikken med både grin og nervøsitet.

En mor og hendes søn bliver lukket ind sammen. De kommer hurtigt ud fra tandklinikken igen.

- Vi nåede kun lige ind i det første rum, og var enige om, at det var nok. Der var simpelthen for uhyggeligt for os, siger moren, før de går ned af trappen og ud på gaden igen.

Det er især de yngste, der får for meget inde i den mørke tandklinik. Derfor gør Axel Nielsen meget ud af at fortælle forældre, at det altså er uhyggeligt derinde.

Hos familien Ramlyng var det også kun faren, Jakob Ramlyng, der klarede hele turen igennem de seks uhyggelige rum.

- Jeg tror, at det var lige i overkanten for os, fortæller moren Stine Ramlyng.

Vi har vidst ramt meget godt

Axel Nielsen står ude foran indgangen til den farlige tandlægeklinik. Han fortæller om sikkerhedsreglerne og hvilken vej, de besøgende skal gå.

- Jeg kan jo ikke lade være med at stå og grine lidt. Jeg kan jo høre folk bumle rundt og råbe og skrige, fortæller Axel Nielsen.

Horror House er arrangeret sammen med Eventør, et event-management firma. De har stået for skuespil, udsmykning og uhyggelige effekter.

- Jeg tror, at det her arrangement har ramt meget godt. Det er endda næsten for uhyggeligt. I hvert fald for de allermindste, men det er også derfor, at de kan have mor eller far med. Også lukker vi jo folk ud med det samme, hvis det bliver for meget for dem, siger Axel Nielsen.

Han står hele tiden klar ved døren. Hvis nogen banker inde fra klinikken, åbner han hurtigt døren op.

Herude i opgangen er der plads til grin og drillerier, så stemningen ikke bliver for dyster.

- Selvom det er uhyggeligt, må det godt være sjovt, siger han, inden han lukker næste hold ind.

Tandlægeklinikken havde seks forskelige rum. Hvert rum havde sit eget uhyggelige præg. Foto: Claus Thorsted
Familien Ramlyng, Jakob Ramlyng (tv,) Kasper Ramlyng (mv,) Jonas Ramlyng (mh,) og Stine Ramlyng (th) var på besøg. - Det var rigtig godt lavet, og det var også lidt uhyggeligt, fortæller Jakob Ramlyng. Foto: Claus Thorsted
Eventør brugte en blanding af skuespillere og grafiske effekter til at danne den uhyggelige ramme. Foto: Claus Thorsted
Det er gratis at komme på besøg i Dr. D's tandklinik. Og alle er velkomne. Foto: Claus Thorsted
Tandklikken åbnede onsdag klokken 11, og det er stadig muligt at komme på besøg. Foto: Claus Thorsted
Tandklinikkens gæster vidste ikke, hvad de gik ind til. De fleste klarede sig pænt igennem, men flere måtte bakke ud. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce