Annonce
Læserbrev

Tandlægevagt åbner i Kolding

Læserbrev: Ingen ønsker sig tandpine, men får man det alligevel, ønsker man sig hurtig behandling. Regionsrådet har netop besluttet at oprette to nye klinikker med tandlægevagt i weekender og på helligdage, den ene i Kolding.

I dag er der kun tandlægevagter i Esbjerg og Odense. Siden etableringen af tandlægevagten i 2006 har der været en stigning i behandlingen af patienter. Men det er tydeligt, at afstanden til klinikkerne gør en forskel. Klinikkerne har langt flest patienter fra nærområderne, mens for eksempel borgerne i Kolding ikke benytter tilbuddet i ret stort omfang. Det forventer jeg ændrer sig med de to ny klinikker.

Det er vigtigt for mig, at vi i Kolding Kommune får lettere tilgang til at bruge tandlægevagten, så der ikke er en skæv fordeling, rent geografisk, af de patienter, der benytter tilbuddet. Med en fordeling af patienter på flere klinikker, bliver der også den fordel, at der vil blive kortere ventetid på behandlinger i vagten. Samtidig vil en bedre fordeling af patienterne have betydning for personalet, da de nuværende merarbejdstimer vil blive fordelt ud på flere matrikler. Så det er en gevinst for alle parter.

Tandlægevagtens åbningstider vil løbende blive evalueret, så de i videst muligt omfang imødeser patienternes behov.

De to nye tandlægevagter kommer til at ligge på henholdsvis Sygehus Lillebælt i Kolding og på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg og åbner her i 2020.

Annonce
Søren Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce