Annonce
Billund

Tandplejen forbliver lokal - og får tilført flere penge

Strukturen på den kommunale tandpleje i Billund Kommune forbliver decentral. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Den kommunale tandpleje ændrer ikke struktur. Der var i sidste ende ikke politisk opbakning til en centralisering. I stedet får området tilført flere penge.
Annonce

Billund Kommune: Der rokkes ikke ved den kommunale tandpleje, som den kendes i dag.

Det er politikerne blevet enige om i Billund Kommunes budget for 2020-2023.

Det betyder, at den decentrale struktur med undersøgelsesklinikker ude på skolerne beholdes. I stedet er det endt med, at tandplejen får tilført ekstra midler i de kommende år. 600.000 kroner i 2020 og en million kroner ekstra fra 2021 og fremover.

Den kommunale tandpleje

Billund Kommune har i dag tre behandlingsklinikker (to i Grindsted og én i Billund) samt fire mindre undersøgelsesklinikker (i Hejnsvig, Filskov, Sdr. Omme og Vorbasse).

Det var til debat at centralisere hele tandplejen i Grindsted for at samle de faglige kræfter. Det skyldes, at en undersøgelse har vist, at børn i Billund Kommune har landets dårligste tandsundhed.

I stedet er man endt med en løsning, hvor tandplejen får tilført flere ressourcer.

Annonce

V: Ikke dårlig løsning

Venstre havde ellers på forhånd meget klart meldt ud, at man gik efter løsningen med en centralisering i Grindsted, da det ville samle de faglige kræfter i tandplejen.

Da partierne sad i forhandlingsrummet, var der dog ikke opbakning, måtte man erkende, fortæller gruppeformand Peter Fredensborg.

- Hvis vi skulle have en bred aftale, skulle vi finde en anden løsning. Vi er fornøjet over, at vi så har kunnet tilføre midler til området. Vi synes ikke, vi er endt med en dårlig løsning. Den er bare lidt ringere end den bedste løsning, siger Peter Fredensborg.

Venstre ville have haft flertal med Socialdemokratiet, men der var ikke enighed i den socialdemokratiske gruppe om at bakke op om en centralisering.

- Det har været svært at komme til enighed. Politik er nogle gange det muliges kunst, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), gruppeformand.

Hos Dansk Folkeparti er der stor glæde over, at det ikke endte med en centralisering. Partiet havde ellers forladt forhandlinger, da det så ud til at ende med en centralisering, fordi man ikke kunne stå inde for den beslutning. Men da løsningen faldt anderledes ud, kunne partiet igen se sig selv i aftalen.

- Vi er glade for, at vi kan sidde her i dag (til pressemødet, hvor aftalen blev offentliggjort, red.). Det var med en underlig fornemmelse, at vi forlod forhandlingerne, men det var der enighed om i gruppen. Så da vi fik invitationen torsdag morgen til at komme med igen, tog vi imod. Tandplejen var en stor knast, så vi er glade for, at der i stedet bliver tilføjet ekstra ressourcer, siger Per Nyhus (DF).

Som en del af aftalen skal børneudvalget i løbet af det næste år kigge på, hvordan man yderligere kan styrke tandsundheden i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce