Annonce
Sønderborg

Tandslet Skoles konfirmander 1960-2003 holdt fest

En gruppe af konfirmander fra 1985 kiggede forbi deres gamle klasseværelse. Foto: Søren Gylling

346 konfirmander fra Tandslet Kirke og folkeskole var i weekenden samlet for at feste og tale om gamle dage.

Annonce

Sydals: - Kan du huske dengang...

Jo - der gik ikke lange tid, før snakken gik lystigt i skolegården på Tandslet Friskole - den gamle Tandslet Skole. For der var kaffe i kanden og kager på bordene, og alsingere er velsignede med lysten til at tale, så det var ganske gemytligt. Solen skinnede endda ned på de 346, der alle glædede sig til verdens største efterkonfirmation - for konfirmander fra Tandslet Kirke.

- Det var til en fest, vi sad og talte om, at det kunne være sjovt at lave en stor fest for alle i Tandslet. Sådan blev idéen til, og det var faktisk Kirsten Bonde, der fik den, fortæller Søren Elholm fra styregruppen bag efterkonfirmationen. Den er for alle, der er konfirmeret, mens de gik på Tandslet Skole - fra den åbnede i 1960 til den lukkede i 2003.

Gruppen fik navnelister af præst og menighedsråd, og så gik den ellers i gang med det store arbejde at finde konfirmanderne. Cirka 800 personer handlede det om, og det blev fundet 681, der alle fik en invitation. 346 takkede ja. Blandt dem veninderne Rikke Høj og Lone Madsen. De har holdt kontakt ved lige, og er stadig gode venner. De blev konfirmeret i 1985.

- Vi boede dør om dør i Over Tandslet. Vi sad sammen i skolen, vi cyklede til og fra skole sammen, og vi legede sammen. Det gør vi stadig - altså leger sammen, siger Lone.

- Ja, nu hænger vi ud sammen. Så drikker vi sjusser og rødvin og går i byen sammen, siger Rikke.

- Det er sjovt at mødes her, for vi har så mange gode minder fra skolen. Det var en virkelig god skole, siger hun.

- Det bliver sjovt at høre, hvad der blev af dem alle sammen. Hvor er de henne i verden, siger Lone.

Vi boede dør om dør i Over Tandslet. Vi sad sammen i skolen, vi cyklede til og fra skole sammen, og vi legede sammen. Det gør vi stadig - altså leger sammen.

Lone Madsen, konfirmand i 1985
346 deltog i den store efterkonfirmation. Foto: Søren Gylling
Annonce

Tjekker gamle kærester ud

De to veninder bor nu i Vester Sottrup og Vollerup. Så selv om de har forladt landsbyen, er de dog stadig tæt på. De hilser også lige på klassekammeraterne Lene, Gitte og Danyel. De bor også alle stadig i Sønderjylland, men ingen i Tandslet.

- Jeg har faktisk tre søskende med, og de har alle deres mænd med. Det er lige før, det er indavl, siger Danyel Nielsen.

Efter en tur rundt på skolen skulle de alle en tur i kirke igen. Her talte tidligere konfirmand Susanne Knudstorp, der nu er præst. Senere var der fest med spisning, sang og underholdning i Sydals-Hallen. Her spillede Back To 65 op til dansant.

- Vi skal også lige så, hvordan alle vores gamle kærester ser ud nu, sagde Lone og grinede.

- Ja, det husker jeg godt...Haha... Foto: Søren Gylling
De artige børn er blevet ældre, men nu ret gode til at lytte efter, når der blev talt. Foto: Søren Gylling
Sjov på gangene på skolen i Tandslet. Foto: Søren Gylling
- Hej - der blev delt en del gensynskrammere ud i Tandslet lørdag. Når det først lige gik op for folk, hvem der var hvem. Foto: Søren Gylling
Velkommen. Foto: Søren Gylling
Det er en god kop kaffe. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce