I bogen "Feltbog for madnørder Vadehavet" kan man finde opskrifter på alt fra en Vadehavsburger med kveller og stilkløs killebæger til ølgratinerede østers. Der er dog én ret, som Lea Neuberg, den ene af bogens skabere, holder særligt af.
- Opskriften på tangchips er så nem, at det uden problemer kan laves med små børn, siger hun.
Opskriften på tangchips er så nem, at det uden problemer kan laves med små børn.
Hvis du selv ønsker at forsøge at lave tangchips, så kræver det ikke mange ingredienser.
1 liter blæretang
1/2 deciliter olivenolie
2 spsk. salt.
Først vaskes blæretangen omhyggeligt, så eventuelt sand ryger af. Det er også vigtigt, at blærerne i tangen åbnes og skylles, så der ikke gemmer sig sand i dem. Efterfølgende skæres tangen i mindre stykker og kommes i en pose, som, inden tangen bliver lagt i, har fået 1/2 dl. olie og 2 spsk. salt. Herefter vendes posen et par gange, så ingredienserne blander sig med hinanden.
Efterfølgende skal tangen bredes ud på en bradepande og bages ved 160 grader i 25 til 30 minutter, til tangen er helt sprød.
Chipsene bør serveres lune og med en god øl til.