Annonce
Billund

Tanjas hundepension fik social pris: - Tak for, at du vil have os, Tanja!

Rønhoffs Hundepension & Træningscenter fik fredag eftermiddag Billund Kommunes sociale virksomhedspris, Rødder og Vinger-prisen. Foto: Martin Ravn
Rønhoffs Hundepension & Træningscenter fik fredag eftermiddag Billund Kommunes Rødder og vinger-pris. Den gives til virksomheder, der har et stort socialt engagement. Tanja Rønhoff har fem personer ansat i fleksjob.

Grindsted/Billund: Vin og kaffe, ost og kiks stod klar, mens politikere, familie og medarbejdere fredag eftermiddag stod tæt i modtagerummet hos Rønhoffs Hundepension & Træningscenter på Brunbjergvej mellem Grindsted og Billund.

Inde fra stalden ved siden af lød der indimellem en gående hilsen fra de firbenede, som denne weekend skal passes af Tanja Rønhoff og hendes medarbejdere.

Grunden til trængslen var, at hun skulle have Billund Kommunes virksomhedspris, Rødder- og vingerprisen, for sin enorme rummelighed i forhold til medarbejdere. Tanja Rønhoff har fem ansat i fleksjob, og på familiens gård i nærheden er der yderligere en fleksjobber - på kontoret.

- Jeg er rigtig glad i dag. Det er flot, at man på en lille og nystartet virksomhed kan tænke stort. Du gør en kæmpe indsats, og det giver lyd viden om. Du ser muligheder for den enkelte og sørger for, at vedkommende bliver flettet ind i virksomheden. Her er der tale om reelle stillinger, så medarbejderne har oplevelsen af at have værdi på lige fod med andre. Det er den vej, vi i Billund Kommune gerne vil gå længere ud ad, lød det fra voksenudvalgets formand Robert Terkelsen (V).

Annonce

Rødder og vinger-prisen

Billund Kommune har siden 2014 uddelt Rødder og vinger-prisen til virksomheder, der er specielt rummelige og gør en indsats for at hjælpe mennesker med fysiske eller psykiske udfordringer ind på arbejdsmarkedet - for eksempel i fleksjob.

Fleksjob betyder, at arbejdsgiveren betaler for de timer, medarbejderen er ansat. Kommunen supplerer op.

Med prisen følger 10.000 kroner, et diplom, en statuette.

Tidligere modtager af prisen: Zebicon, Brians Renovation, Stansomatic, Sanistål og Hatting A/S.

Årets nominerede var: Peter Veilgaard ApS, C.K. Produktion A/S, Kvickly Grindsted, Søren Østergaard A/S, Plejecenter Mødestedet samt Rønhoff Hundepension & Træningscenter.

Jeg er så glad

Tanja Rønhoff tog glad imod diplom og statuette og kaldte så alle medarbejdere op, så de kunne få del i hyldesten. En af dem kvitterede med ordene "Tak for, at du vil have os, Tanja!".

34-årige Tonni Jern Pedersen gik rundt med et smil fra øre til øre under kasketten, for han har hos Tanja Rønhoff fået sit første job nogensinde.

- Jeg har været i hundredvis af praktikker, men hver gang, det kom til ansættelse, blev det ikke til noget. Det gjorde det denne gang, og jeg er så glad, som jeg overhovedet kan være. Nu har jeg noget at stå op til og se frem til hver eneste dag, lød det fra den glade medarbejder.

Tonni arbejder to timer om dagen og er med i alt arbejdet med at tage imod kunder, lufte, fodre og lege med hunde.

Betina Jensen, som har haft andre fleksjob, er også glad. Hun har samme opgaver som Tonni seks-ti timer om ugen og er udover sine opgaver også meget tilfreds med sin arbejdsgiver.

- Det er første gang, jeg har en kvindelig chef. Tanja har sådan en tålmodighed med os og tager hensyn. Her kan man være den, man er, sagde hun.

Anerkendelse

Hovedpersonen selv viste stolt rundt mellem boksene og fortalt om stedet, hvor hver hund har adgang til en løbegård. At få kommunens virksomhedspris efter bare halvandet år havde Tanja Rønhoff slet ikke drømt om.

- Det er rigtig stort for mig. Helt vildt stort. Det er jo en anerkendelse af, at det jeg gør, virkelig betyder noget, sagde hun.

Tanja Rønhoff og hendes medarbejdere tog glade imod ordene fra Robert Terkelsen, formand for Billund Kommunes voksenudvalg. Foto: Martin Ravn
Alle medarbejdere blev hyldet sammen med Tanja Rønhoff. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce