Annonce
Billund

Tanjas hundepension fik social pris: - Tak for, at du vil have os, Tanja!

Rønhoffs Hundepension & Træningscenter fik fredag eftermiddag Billund Kommunes sociale virksomhedspris, Rødder og Vinger-prisen. Foto: Martin Ravn
Rønhoffs Hundepension & Træningscenter fik fredag eftermiddag Billund Kommunes Rødder og vinger-pris. Den gives til virksomheder, der har et stort socialt engagement. Tanja Rønhoff har fem personer ansat i fleksjob.
Annonce

Grindsted/Billund: Vin og kaffe, ost og kiks stod klar, mens politikere, familie og medarbejdere fredag eftermiddag stod tæt i modtagerummet hos Rønhoffs Hundepension & Træningscenter på Brunbjergvej mellem Grindsted og Billund.

Inde fra stalden ved siden af lød der indimellem en gående hilsen fra de firbenede, som denne weekend skal passes af Tanja Rønhoff og hendes medarbejdere.

Grunden til trængslen var, at hun skulle have Billund Kommunes virksomhedspris, Rødder- og vingerprisen, for sin enorme rummelighed i forhold til medarbejdere. Tanja Rønhoff har fem ansat i fleksjob, og på familiens gård i nærheden er der yderligere en fleksjobber - på kontoret.

- Jeg er rigtig glad i dag. Det er flot, at man på en lille og nystartet virksomhed kan tænke stort. Du gør en kæmpe indsats, og det giver lyd viden om. Du ser muligheder for den enkelte og sørger for, at vedkommende bliver flettet ind i virksomheden. Her er der tale om reelle stillinger, så medarbejderne har oplevelsen af at have værdi på lige fod med andre. Det er den vej, vi i Billund Kommune gerne vil gå længere ud ad, lød det fra voksenudvalgets formand Robert Terkelsen (V).

Rødder og vinger-prisen

Billund Kommune har siden 2014 uddelt Rødder og vinger-prisen til virksomheder, der er specielt rummelige og gør en indsats for at hjælpe mennesker med fysiske eller psykiske udfordringer ind på arbejdsmarkedet - for eksempel i fleksjob.

Fleksjob betyder, at arbejdsgiveren betaler for de timer, medarbejderen er ansat. Kommunen supplerer op.

Med prisen følger 10.000 kroner, et diplom, en statuette.

Tidligere modtager af prisen: Zebicon, Brians Renovation, Stansomatic, Sanistål og Hatting A/S.

Årets nominerede var: Peter Veilgaard ApS, C.K. Produktion A/S, Kvickly Grindsted, Søren Østergaard A/S, Plejecenter Mødestedet samt Rønhoff Hundepension & Træningscenter.

Annonce

Jeg er så glad

Tanja Rønhoff tog glad imod diplom og statuette og kaldte så alle medarbejdere op, så de kunne få del i hyldesten. En af dem kvitterede med ordene "Tak for, at du vil have os, Tanja!".

34-årige Tonni Jern Pedersen gik rundt med et smil fra øre til øre under kasketten, for han har hos Tanja Rønhoff fået sit første job nogensinde.

- Jeg har været i hundredvis af praktikker, men hver gang, det kom til ansættelse, blev det ikke til noget. Det gjorde det denne gang, og jeg er så glad, som jeg overhovedet kan være. Nu har jeg noget at stå op til og se frem til hver eneste dag, lød det fra den glade medarbejder.

Tonni arbejder to timer om dagen og er med i alt arbejdet med at tage imod kunder, lufte, fodre og lege med hunde.

Betina Jensen, som har haft andre fleksjob, er også glad. Hun har samme opgaver som Tonni seks-ti timer om ugen og er udover sine opgaver også meget tilfreds med sin arbejdsgiver.

- Det er første gang, jeg har en kvindelig chef. Tanja har sådan en tålmodighed med os og tager hensyn. Her kan man være den, man er, sagde hun.

Annonce

Anerkendelse

Hovedpersonen selv viste stolt rundt mellem boksene og fortalt om stedet, hvor hver hund har adgang til en løbegård. At få kommunens virksomhedspris efter bare halvandet år havde Tanja Rønhoff slet ikke drømt om.

- Det er rigtig stort for mig. Helt vildt stort. Det er jo en anerkendelse af, at det jeg gør, virkelig betyder noget, sagde hun.

Tanja Rønhoff og hendes medarbejdere tog glade imod ordene fra Robert Terkelsen, formand for Billund Kommunes voksenudvalg. Foto: Martin Ravn
Alle medarbejdere blev hyldet sammen med Tanja Rønhoff. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce