Annonce
Aabenraa

Arbejde med at få fjernet væltet lastbil trækker ud: Spærrer et spor på motorvejen igen

Foto: Beredsskabsstyrelsen

Kliplev: En tankbil kørte natten mellem søndag og mandag af motorvejen i nordgående retning nær Kliplev.

Uheldet kommer sandsynligvis til at give problemer i morgentrafikken, vurderer Syd- og Sønderjyllands Politi, som på Twitter opfordrer bilister til at finde en alternativ rute.

Meldingen om ulykken kom klokken 3.24, oplyser Karsten Høy, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Lastbilen kører af motorvejen og ender på en mark. Det er en tankbil fyldt med godt 20.000 liter ferrichlorid, som er et opløsningsstof, forklarer han.

Tanken er ikke sprunget læk, men på grund af indholdet er det ikke bare ligetil at bjærge lastbil og tank.

Tømningen af tankvognen er kommet til at tage længere tid end beregnet, og mandag eftermiddag var der problemer med at få åbnet ind til væsken i tankvognen. Den ene vognbane vil derfor være spærret et stykke tid endnu.

Føreren af lastbilen blev kørt til tjek på skadestuen, men han er tilsyneladende sluppet uden skader, fortæller vagtchefen.

Annonce
Foto: Beredsskabsstyrelsen

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce