Annonce
Aabenraa

Arbejde med at få fjernet væltet lastbil trækker ud: Spærrer et spor på motorvejen igen

Foto: Beredsskabsstyrelsen

Kliplev: En tankbil kørte natten mellem søndag og mandag af motorvejen i nordgående retning nær Kliplev.

Uheldet kommer sandsynligvis til at give problemer i morgentrafikken, vurderer Syd- og Sønderjyllands Politi, som på Twitter opfordrer bilister til at finde en alternativ rute.

Meldingen om ulykken kom klokken 3.24, oplyser Karsten Høy, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Lastbilen kører af motorvejen og ender på en mark. Det er en tankbil fyldt med godt 20.000 liter ferrichlorid, som er et opløsningsstof, forklarer han.

Tanken er ikke sprunget læk, men på grund af indholdet er det ikke bare ligetil at bjærge lastbil og tank.

Tømningen af tankvognen er kommet til at tage længere tid end beregnet, og mandag eftermiddag var der problemer med at få åbnet ind til væsken i tankvognen. Den ene vognbane vil derfor være spærret et stykke tid endnu.

Føreren af lastbilen blev kørt til tjek på skadestuen, men han er tilsyneladende sluppet uden skader, fortæller vagtchefen.

Annonce
Foto: Beredsskabsstyrelsen

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce