Annonce
forside

Tanker - efter et byrådsmøde

Læserbrev: En mærkelig oplevelse. Dagsordenen lignede resterne fra et møde i Teknik og Miljø, som ikke var blevet færdigt. Jeg spurgte til, hvorfor kompetencereglerne er som de er - virker fuldstændig tilfældigt og uden logik.

Kommunen bruger rigtig mange penge på det beskæftigelsesmæssige og på det sociale område, hvor al kompetence er delegeret ud til forvaltningen. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at en sag fra disse 2 udgiftstunge områder skal lande i byrådet, for kompetencen er generelt uddelegeret til administrationen.

På området for Teknik og Miljø er udgifterne relativt små, men administrationen har åbenbart ikke fået ret meget kompetence uddelegeret - eller også vil de ikke have det?

Byrådets dagsorden i dag bar præg af ting, som i forhold til helheden, havde mindre betydning, men Teknik og Miljø er jo noget som alle rigtige mænd interesserer sig for, medens cancersyge og fattige børn er lidt for feminint.

Spørger man til sager i beskæftigelsesområdet, bliver man straks sat på plads af direktøren, for så sagsbehandler politikerne, og det må de ikke - hvilket er decideret usandt.

Der er p.t. ingen logik i, hvad der er delegeret til embedsmændene, og hvad der ikke er.

Et fremtrædende medlem fortalte mig, at kompetencen da ikke var noget at stille spørgsmålstegn ved, for jeg kunne bare tage og slå op i kompetencereglerne - jo det er gået op for mig forlængst.

Hvorfor er det sådan??

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce