Annonce
Tønder

Tanker omkring en traktordemonstration i flere byer

Landbrugsforeningen Agerskovgruppen arrangerede traktor-demonstration i sympati med minkavlere. Foto: André Thorup
Annonce

Læserbrev:  Når jeg ser på nogle landmænds trang til at få luft for deres frustrationer på grund af, at Venstre ikke mere er i besiddelse af regeringsmagten, har jeg lyst til at redegøre for, at der også er andre holdninger til dette.

Der er fra en del landmænds side lavet en storstilet protest mod regeringens håndtering af situationen om slagtningen af Danmarks bestand af mink. Der er flere sider af denne sag. Minkene ville under alle omstændigheder blive slagtet, da der nu er vedtaget hjemmel for, at dette er lovligt. Det er for mig i orden, da jeg sætter folkesundheden langt over privatkapitalisme. Dette ændrer ikke ved, at regeringen har foretaget sig en ulovlig handling, og dette må aldrig finde sted under nogen omstændigheder.

For mig at se har traktordemonstrationen intet at gøre med mink, det er alene en demonstration for at miskreditere regeringen, hvilket er absolut i orden, hvis man kalder det, hvad det er. Jeg må desuden gå ud fra, at vort politi selvfølgeligt har tiltalt alle, der kører en traktor på offentlig vej uden, at den er registeret behørigt til denne form for kørsel. Der må være lighed for loven, man kan ikke demonstrere mod en ulovlig handling ved at bryde loven. Hvad ville der ikke kunne ske ved færdselsuheld, og desuden kunne man have den tanke, at der også benyttes brændstof med med nedsat afgift til denne privatkørsel.

Jeg skriver dette, da JydskeVestkysten i rigt mål, har lagt spalteplads til hetzen mod regeringen i såvel læserbreve som i avisens ledere.


Der må være lighed for loven, man kan ikke demonstrere mod en ulovlig handling ved at bryde loven.

Fra indlægget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce