Annonce
Kolding

To år efter slem hjernerystelse er lokalpolitiker stadig påvirket: Nu må hun stoppe i byrådet

Tanya Buchreitz fik i efteråret 2019 en hjernerystelse under leg med sin datter. Nu får det den konsekvens, at hun træder ud af byrådet. Foto: Ludvig Dittmann
37-årige Tanya Buchreitz genoptog sit politiske arbejde til nytår med den plan for øje at blive siddende i byrådet perioden ud. Nu har hun måttet sande, at hun må give op på grund af en hjernerystelse, som hun fik i midten af september 2019.

Kolding: Efter næsten 12 år som medlem af Kolding Byråd må den 37-årige venstrekvinde Tanya Buchreitz kaste håndklædet i ringe og stoppe sit politiske virke ganske få måneder før byrådsperiodens udgang.

Tanya Buchreitz har måttet erkende, at den hjernerystelse, som hun pådrog sig under glad leg med sin datter i efteråret 2019, stadig giver hende så alvorlige mén, at hun ikke magter at passe det politiske arbejde så godt, som hun mener, at hun bør gøre.

Derfor har hun søgt om lov til at træde helt ud af Kolding Byråd af helbredsmæssige årsager pr. 1. august, og det betyder i realiteten, at hun er fratrådt nu. Frem til nytår, hvor byrådsperioden udløber, erstattes hun af venstreveteranen 64-årige  Kjeld Kjeldsen, der har siddet i byrådet i mange år for Venstre i flere omgange.

Annonce

For mærkeligt

Tanya Buchreitz blev første gang tvunget til at rejse sig fra sin stol i Kolding Byråd kort efter hjernerystelsen, som skete, da hendes datter i lutter glæde stod og hoppede i sin seng og med sit baghoved ramte sin mor.

Træthed, dundrende hovedpine og svimmelhed var de ubehagelige følger, men ved nytårstid 15 måneder senere følte hun sig klar til at genoptage det politiske arbejde sideløbende med sit job hos FGU - og dengang sagde hun til JydskeVestkysten: "Jeg kan mærke, at det er rigtigt for mig at tage det sidste år med i byrådet. Jeg har brug for at gøre perioden færdig, for det er for mærkeligt at få en hjernerystelse, og så er man bare væk".

Nu må hun erkende, at det ikke var rigtigt.


Jeg blev tvunget til at svare på, hvad det er, jeg SKAL. Altså hvad jeg SKAL-SKAL. Og jeg skal jo være mor for mine børn, kone for min mand, og jeg skal have mit arbejde.

Tanya Buchreitz


- Jeg synes, jeg har taget alle forholdsholder, og jeg syntes, at jeg var klar. Der er bare mange ting, man skal være involveret og engageret i rundt om selve det politiske arbejde, og det kan mit hoved ikke klare, fortæller hun.

Annonce

CSV-kurser

Det var to kurser hos CSV, der hjalp hende frem til den erkendelse. Det ene hedder "Leve med forandringer", det andet "Energiforvaltning". Her fik hun forståelsen for, at hun kun ved at holde sig på det niveau, som hun rent faktisk kan klare, kommer derhen, hvor hun kan oparbejde sin kapacitet.

- Jeg blev tvunget til at svare på, hvad det er, jeg SKAL. Altså hvad jeg SKAL-SKAL. Og jeg skal jo være mor for mine børn, kone for min mand, og jeg skal have mit arbejde. Jeg SKAL ikke politik. Jeg er ikke sikker på, at jeg var nået hertil, hvis jeg ikke havde fået den indsigt, jeg har fået hos CSV. Jeg har ikke energi til det hele, konstaterer Tanya Buchreitz.

Hun erkender, at det har været en svær beslutning at sige helt stop til politik, "fordi jeg elsker politik".

- Men det har også været en let beslutning, for der er ting, der er vigtigere, og nu glæder jeg mig til at få det her afsluttet, så jeg kan komme helt ovenpå igen. Hvis jeg presser min hjerne for meget, risikerer jeg, at jeg bliver sat helt tilbage. Nu skal min hjerne have plads og ro, siger Tanya, der ikke vil afvise, at hun engang stiller op til et politisk valg igen.

Men hun ved det ikke.

Annonce
Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sønderborg For abonnenter

Anklaget for mishandling af sine seks børn: Familiefar frygter udvisning til Kosovo

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Esbjerg

Drama om milliard-projekt på Esbjerg Havn: Din Forsyning har tabt tålmodigheden og er klar med erstatningskrav mod leverandør af gigantisk flis-keddel

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Ny mærkeordning deler vandene: Statskontrolleret klimamærke skal hjælpe forbrugere til mere klimavenlige indkøb, men hvordan det skal udformes er stadig til debat

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv For abonnenter

Seneste regnskab viser et uventet underskud: Nu skærer dagligvarebutik en time af åbningstiden

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Erhverv

Overvældende interesse for at købe nedlagt politistation: Kan ende i en budrunde

Annonce