Annonce
Kolding

To år efter slem hjernerystelse er lokalpolitiker stadig påvirket: Nu må hun stoppe i byrådet

Tanya Buchreitz fik i efteråret 2019 en hjernerystelse under leg med sin datter. Nu får det den konsekvens, at hun træder ud af byrådet. Foto: Ludvig Dittmann
37-årige Tanya Buchreitz genoptog sit politiske arbejde til nytår med den plan for øje at blive siddende i byrådet perioden ud. Nu har hun måttet sande, at hun må give op på grund af en hjernerystelse, som hun fik i midten af september 2019.

Kolding: Efter næsten 12 år som medlem af Kolding Byråd må den 37-årige venstrekvinde Tanya Buchreitz kaste håndklædet i ringe og stoppe sit politiske virke ganske få måneder før byrådsperiodens udgang.

Tanya Buchreitz har måttet erkende, at den hjernerystelse, som hun pådrog sig under glad leg med sin datter i efteråret 2019, stadig giver hende så alvorlige mén, at hun ikke magter at passe det politiske arbejde så godt, som hun mener, at hun bør gøre.

Derfor har hun søgt om lov til at træde helt ud af Kolding Byråd af helbredsmæssige årsager pr. 1. august, og det betyder i realiteten, at hun er fratrådt nu. Frem til nytår, hvor byrådsperioden udløber, erstattes hun af venstreveteranen 64-årige  Kjeld Kjeldsen, der har siddet i byrådet i mange år for Venstre i flere omgange.

Annonce

For mærkeligt

Tanya Buchreitz blev første gang tvunget til at rejse sig fra sin stol i Kolding Byråd kort efter hjernerystelsen, som skete, da hendes datter i lutter glæde stod og hoppede i sin seng og med sit baghoved ramte sin mor.

Træthed, dundrende hovedpine og svimmelhed var de ubehagelige følger, men ved nytårstid 15 måneder senere følte hun sig klar til at genoptage det politiske arbejde sideløbende med sit job hos FGU - og dengang sagde hun til JydskeVestkysten: "Jeg kan mærke, at det er rigtigt for mig at tage det sidste år med i byrådet. Jeg har brug for at gøre perioden færdig, for det er for mærkeligt at få en hjernerystelse, og så er man bare væk".

Nu må hun erkende, at det ikke var rigtigt.


Jeg blev tvunget til at svare på, hvad det er, jeg SKAL. Altså hvad jeg SKAL-SKAL. Og jeg skal jo være mor for mine børn, kone for min mand, og jeg skal have mit arbejde.

Tanya Buchreitz


- Jeg synes, jeg har taget alle forholdsholder, og jeg syntes, at jeg var klar. Der er bare mange ting, man skal være involveret og engageret i rundt om selve det politiske arbejde, og det kan mit hoved ikke klare, fortæller hun.

Annonce

CSV-kurser

Det var to kurser hos CSV, der hjalp hende frem til den erkendelse. Det ene hedder "Leve med forandringer", det andet "Energiforvaltning". Her fik hun forståelsen for, at hun kun ved at holde sig på det niveau, som hun rent faktisk kan klare, kommer derhen, hvor hun kan oparbejde sin kapacitet.

- Jeg blev tvunget til at svare på, hvad det er, jeg SKAL. Altså hvad jeg SKAL-SKAL. Og jeg skal jo være mor for mine børn, kone for min mand, og jeg skal have mit arbejde. Jeg SKAL ikke politik. Jeg er ikke sikker på, at jeg var nået hertil, hvis jeg ikke havde fået den indsigt, jeg har fået hos CSV. Jeg har ikke energi til det hele, konstaterer Tanya Buchreitz.

Hun erkender, at det har været en svær beslutning at sige helt stop til politik, "fordi jeg elsker politik".

- Men det har også været en let beslutning, for der er ting, der er vigtigere, og nu glæder jeg mig til at få det her afsluttet, så jeg kan komme helt ovenpå igen. Hvis jeg presser min hjerne for meget, risikerer jeg, at jeg bliver sat helt tilbage. Nu skal min hjerne have plads og ro, siger Tanya, der ikke vil afvise, at hun engang stiller op til et politisk valg igen.

Men hun ved det ikke.

Annonce
Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Billund

Vestjysk Bank slår revner: Loftet er i fare for at falde ned

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Sønderborg For abonnenter

Driftige restauratører køber central bygrund: - Unik mulighed til en god pris

Kolding For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor må man ikke køre ned ad lille vejstykke i bymidten?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Annonce