Annonce
Tarm

Tarm får et Instagram-hotspot: Nu skal der plantes flere hundrede japanske kirsebærtræer

De japanske kirsebær på Bispebjerg Kirkegård trækker mange besøgende hvert eneste år. Nu skal der også plantes en allé af japanske kirsebær i Tarm. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Folk valfarter til de japanske kirsebær om foråret, og nu skal trafikken ledes til Tarm. Her skal der etableres en stor allé, og allerede nu er der solgt 25 træer til lokale borgere og virksomheder.

TARM: I flere år har de japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård i København trukket tusindvis af besøgende, der har taget mobilen frem og skudt en selfie eller blot nydt det eventyrlige, lyserøde konfetti mellem grenene.

Hvis man bor i Vestjylland, kræver det som minimum en billet over Storebæltsbroen for at se forårsmiraklet.

Men det kan man spare, for nu vil Tarm også være med på bølgen og have et lige så smukt sted, der kan trække adskillige Instagram-opslag.

Annonce

Da keramiker Dorte Schmidt Mortensen så et tv-indslag om, at 250.000 besøgende var kommet forbi de japanske kirsebær i hovedstaden, tænkte hun, at den attraktion kunne de da også få i Tarm, så hun henvendte sig til Tarm Udviklingsforum med ideen.

Forslaget blev godt modtaget, og nu er planen, at der skal plantes 240 japanske kirsebærtræer i en 360 meter lang allé, der skal gå fra biblioteket og til cykelstien langs åen parallelt med Engdraget, hvilket i forvejen er et populært sted at gå tur.

Alleen bliver lidt større end den allé, der er etableret på Langelinie Park ved siden af Den Lille Havfrue. Lige nu søges der penge til projektet, og desuden kan private og virksomheder købe et træ. Allerede nu er der 25, som har købt et fire meter højt træ til 1600 kroner.

- Så vil vi plante dem efterhånden, som vi får penge til det, forklarer Dorte Schmidt Mortensen, der håber, at træerne også gør noget godt for biodiversiteten.

En god oplevelse

Salget af træer går via Tarm Udviklingsforum, og initiativtagerne håber at kunne plante de første træer i løbet af efteråret og allersenest til næste efterår.

Det eneste, de mangler, er en ejer af en rendegraver, som kunne give en hånd med. Træerne skulle kunne springe ud allerede året, efter de er sat. Faktisk står de japanske kirsebær i fuldt flor, når der er konfirmationer.

Her er arbejdsgruppen bag de japanske kirsebær i Tarm. Fra venstre er det Laila Hanghøj Mosgaard, Dorte Schmidt Mortensen og Ann Helene Laier. Privatfoto

Det er meningen, at det skal være hele byens allé, og Tarm har gode erfaringer med at satse på det kunstneriske. I forvejen er der mange skulpturer rundt om i byen, og ligesom i Skjern er Per Arnoldis kulturtag et trækplaster.

Næstformand i Tarm Udviklingsforum, Karsten Jensen, fortæller, at mange - både lokale og udefrakommende - slår sig ned under kulturtagene.

- Vi gør det for at give folk en oplevelse, og er det så noget, de kommer udenbys fra for at opleve, bliver det jo bare endnu mere spændende, siger Karsten Jensen.

Vi gør det for at give folk en oplevelse, og er det så noget, de kommer udenbys fra for at opleve, bliver det jo bare endnu mere spændende.

Karsten Jensen, næstformand Tarm Udviklingsforum
Annonce
Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce