Annonce
Sønderborg

Tatiana har fået hofter i sving og hoveder til at rulle

Efter prisoverrækkelsen gav Tatinana Jürgensen alle fremmødte en forsmag på den ugentlige pausegymnastik, hun har fået indført i hjemmeplejedistrikt Syddals. Foto: Birthe Juul Mathiasen

Takket være ukrainske Tatiana Jürgensen samles medarbejderne i hjemmeplejedistrikt Sydals hver onsdag til morgengymnastik. For det får afdelingen nu halvdelen af Sønderborg Kommunens sundhedspris.

Annonce

Sønderborg: "Vi har en medarbejder, som i enhver tænkelige situation, hvor det er muligt, bevæger sig rundt på arbejdspladsen for at opfordre os til at lave en smule pausegymnastik".

Sådan begynder den indstilling, Frauke Tækker sendte til Sønderborg Kommunens sundhedsudvalg, da udvalget opfordrede borgere og foreninger til at komme med forslag til modtagere af den årlige sundhedspris.

Prisen går til en eller flere, som har gjort noget særligt for at højne andres sundhed. Det mente Frauke Tækker, at Tatiana Jürgensen gør:

"Hun går til planlæggerne næste dagligt med opfordring til lige at rulle lidt rundt med hoved og skuldre", uddybede Frauke Tækker og tilføjede: "Hvis vi skulle vinde, bliver pengene brugt til at købe måtter til gymnastik for at forebygge nedslidning og arbejdsskader".

Tatiana, du tager hånd om dine kolleger. Derfor får du og afdelingen halvdelen af kommunens sundhedspris.

 
I Ukraine underviste Tatiana Jürgensen gymnasieelever i billedkunst og yoga. Nu er hun en vellidt medarbejder i Sønderborg Kommunes hjemmepleje. Foto: Birthe Juul Mathiasen

Måtterne kan afdelingen nu bestille. For torsdag middag fik Tatiana Jürgensen på vegne af hele afdelingen overrakt 10.000 kr. Det er halvdelen den årlige sundhedspris.

Medlem af sundhedsudvalget Erik Lorenzen roste Tatiana Jürgensen for sin indsats, som han anser for vigtig både for kollegerne og kommunen:

- Ikke bare har vi det bedre og sjovere, når vi er sunde og raske. Samfundet har det også bedre, for det bliver dyrt for os alle, hvis vi begynder at skrante, sagde han, før han overrakte prisen til Tatiana Jürgensen.

Hun var glad og overrasket. Gennem 20 år har ukrainske Tatiana Jürgensen undervist i yoga, og det er blevet naturligt for hende lige at foreslå en rulleøvelse, når hun ser en kollega have ondt i nakken.

-Jeg er vild med yoga. Jeg kan rigtigt godt også lide mennesker, så jeg prøver bare at hjælpe, forklarede Tatiana Jürgensen, der i sin fritid også lærer unge med spiseforstyrrelse at dyrke yoga.

Når prisen ikke gik til Tatiana Jürgensen personligt, skyldes det ifølge Erik Lorenzen, at hun er ansat i kommunen, som uddeler pengene. Derfor ville hun komme til at aflevere en stor del af beløbet til Skat. Ved derimod at give prisen til hendes afdeling kan hele beløbet gå til de ønskede gymnastikmåtter.

Sundhedsudvalget har i år modtaget 35 indstillinger til årets sundhedspris. Resten af prisen uddeles tirsdag 7. november.

Dit helbred er din rigdom. Det er Tatiana Jürgensens motto. Hun plejer sin krop som var det en formue, der skal forrentes. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Også fra kollegerne var der gaver til Tatiana Jürgensen. De blev overrakt af distriktsleder i hjemmeplejen, Frauke Tækker. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce