Annonce
Erhverv

Tatovør har plads i kalenderen: - Folk melder fra, fordi de ikke kan blive testet

Vejens tatovør, Henning Joe Jensen, som holder til i Nørregade, slog tirsdag dørene op efter nedlukningen. Han havde glædet sig til at komme i gang igen. Foto: Jacob Schultz
Tatovør Henning Joe Jensen har efter knap fire måneders nedlukning gang i nålen igen i "Hey Joe's Tattoo" i Vejen. For ham er det at være tatovør mere end et arbejde, men han tabte noget af glæden over genåbningen, da coronapasset blev indført.

Vejen: I næsten fire måneder har tatovørmaskinen været tavs, men mandag formiddag brummede den igen hos Hey Joe's Tattoo i Vejen.

- Det har været brandirriternde at holde lukket så længe, fortæller Henning Joe Jensen, der står bag forretningen, som lukkede ned søndag den 20. december sidste år.

Han har set frem til at åbne igen.

- På den sociale konto har jeg glædet mig 1000 procent. Det her er ikke kun et arbejde.  Kunderne og jeg sidder herinde og snakker. Det er ikke mange ting, der ikke bliver vendt. Og det, der nok har gjort mig mest kuldret, mens der var lukket, er alle de historier, jeg har manglet, siger han og griner.

Han er ene mand i forretningen og  har med egne ord klaret sig igennem økonomisk "på bankens nåde".

- Jeg har endnu ikke fået svar på min ansøgning om kompensation. Og hvis den går igennem, så dækker den kun perioden frem til den 28. februar, og så skal jeg søge igen for marts måned. Men det skal nok gå, og min forretning ikke truet på sin eksistens.

Annonce

Plads i kalenderen

Mens flere frisører har meldt ud, at deres kalender er booket uger frem, så er det lettere at få tid til en tatovering.


Det her er ikke kun et arbejde. Kunderne og jeg sidder herinde og snakker. Det er ikke mange ting, der ikke bliver vendt. Og det, der nok har gjort mig mest kuldret, mens der var lukket, er alle de historier, jeg har manglet.

Henning Joe Jensen, tatovør


- Jeg har god plads i kalenderen. Og så har jeg haft en god håndfuld kunder, der melder deres tid fra, fordi de ikke kan få en tid til at blive testet for corona, forklarer han.

Reglerne for liberale erhverv som tatovør og frisør kræver nemlig, at kunderne skal møde op med et coronapas. Det skal bevise, at kunden har haft corona, er færdigvaccineret eller kan fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel.

- Det irriterer mig, at jeg skal kræve at se passet, og at der er så mange gråzoner. Det er for eksempel ikke et krav, at jeg er testet eller har et coronapas. Og hvordan med de folk, der kommer ind i forretningen og køber et smykke til en piercing. Skal de også vise coronapas. Jeg tror, at coronapasset komme til at give gnidninger, så længe det eksisterer.

Michael Gramm er dagens første kunde hos den genåbnede tatovør.

- Uanset, hvad jeg mener om reglerne, så er vi nødt til at overholde dem, er hans kommentar.

Annonce

Tatovør ved et tilfælde

Henning Joe Jensen, der er 49 år,  har været tatovør siden 1999.

- Jeg har altid tegnet. Allerede da jeg gik i skole, var der flere tegninger end løste opgaver i mine hæfter. Det var tilfældig, at jeg kom ind i branchen. Det skete på et tidspunkt, hvor jeg malede en del med airbrush på alle mulige ting. Dengang ringede en tatovør til mig, fordi han ville købe nogle stumper fra airbrush. Og så tænke jeg, at det kunne være sjovt at male på mennesker.

Henning Joe Jensen spurgte tatovøren, om han ville sætte ham i gang som tatovør, og svaret var ja. I første omgang øvede han på sig selv, senere ville naboen eller genboen også prøve, og med tiden greb det om sig. I dag er han som professionel tatovør med i Dansk Tatovør Laug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce