Annonce
Aabenraa

Tatovører genåbner: Coronapas skabte aflysninger fra første dag

Betina Bojtang i dyb koncentration, mens hun tatoverer en af de første kunder i forretningen siden nedlukningen kort før jul. Foto: David Skaaning
Flere kunder hos tatovørforretningen Black Ink har haft vanskeligheder ved at fremskaffe en coronatest i løbet af påskeferien. Det betød aflyste tider fra første genåbningsdag.

Aabenraa: Det er ikke kun frisører, massører og akupunktører, der kan vende tilbage til deres kontaktnære arbejde. Også tatovørerne kan genåbne deres forretninger efter mange måneders nedlukning.

Ligesom andre serviceerhverv har tatovørbranchen mærket til den store efterspørgsel under nedlukningen.

- Vi oplever, at der er rigtig mange, der har gået og ventet i snart fem måneder på at få lavet en tatovering, så vi har også en temmelig lang venteliste, fortæller indehaveren af Black Ink Tattoo Studio, Brian Bojtang.

Han er dog bekymret for, hvilken effekt kravet om coronapasset kommer til at have for forretningen.

- I dag har der været nogle aflysninger, fordi det har været svært at få fat på en coronatest i løbet af påsken, men resten af ugen ser lovende ud, forklarer Brian Bojtang.

For at få lavet en tatovering med de nuværende restriktioner, kræver det, at forretningen tjekker, om man har et gyldigt coronapas eller en negativ coronatest, der ikke må være ældre end 72 timer.

Annonce

God tid til ydelse

På trods af aflysninger var forretningen stadig velbesøgt tirsdag eftermiddag. På døren til Black Ink skiltes der med, at der maksimalt må opholde sig 10 personer i butikken ad gangen, så der skal ikke mange mennesker til at fylde forretningen op - selvom der er god plads mellem hver tatovørbriks.


I dag har der været nogle aflysninger, fordi det har været svært at få fat på en coronatest i løbet af påsken.

Brian Bojtang, indehaver af Blank Ink Tattoo Studio


- Vi holder altid god afstand til hinanden, og det er mere vigtigt nu end nogensinde før, siger tatovør Betina Bojtang, der er gift med indehaveren.

Hun kan også se udfordringerne i, at kunderne skal have coronapasset i orden, før de bliver tatoveret.

- Vi kommer til at miste mange af de mere spontane kunder, der ellers plejer at dukke op med en idé eller et ønske, som skal gennemføres her og nu, forklarer hun.

Modsat en gennemsnitlig hårklipning er de fleste tatoveringer dog ikke overstået på en lille halv time. Tatovørfaget har dermed i forvejen tidsmæssige begrænsninger på, hvor mange mennesker der rent faktisk kan nå igennem forretningen på en enkelt dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce