Annonce
Indland

Tavs Skipper forlader endnu et møde hos Mette Frederiksen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pernille Skipper kom og gik uden at sige ord til pressen om sit andet møde tirsdag hos S-formanden.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, vil ikke udtale sig til pressen efter sit andet møde med S-formand Mette Frederiksen tirsdag.

Skipper siger dog, at hun gerne vil snakke med pressen senere.

Hun, De Radikales leder, Morten Østergaard, og SF-formand Pia Olsen Dyhr skal ind til Mette Frederiksen tirsdag aften fra klokken 18.30.

Skipper var i anden omgang inde hos Mette Frederiksen, der prøver at sikre et flertal til en S-regering, i omkring 35 minutter.

Regeringsforhandlingerne i rød blok har snart stået på i tre uger.

Tidligere tirsdag i forbindelse med sit første møde hos Mette Frederiksen havde Skipper mere at sige.

Her gjorde Skipper det klart, at De Radikale ifølge Enhedslisten kommer med uspiselige forslag ved forhandlingsbordet.

- Vi har ikke lagt noget på bordet, som vi troede, kunne genere andre, eller som vi vidste, andre ikke kunne leve med. Det er et spørgsmål om at finde en ny retning, som vi alle kan se os selv i, sagde Skipper.

Enhedslisten og De Radikale er især langt fra hinanden, når det gælder den økonomiske politik. SF er det tredje parti, som deltager i regeringsforhandlinger hos Mette Frederiksen.

Enhedslisten vil ifølge Ritzaus oplysninger i aftaleteksten have et værn mod, at uligheden øges i samfundet. Samt at der ikke gennemføres reformer som skatteaftalen i 2012.

Enhedslisten har erkendt, at partiet burde have væltet den daværende regering på grund af aftalen, som gav skattelettelser på arbejde, ved at beløb til kontanthjælp, dagpenge og førtidspension ikke steg med lønudviklingen.

- Vi har i al vores fleksibilitet og kompromisforslag en grænse, og der skal vi bare være sikre på, at når vi taler om en ny retning, går det også på den økonomiske politik.

- Det går ikke, at man prøver at skaffe penge i kassen ved at jagte mennesker uden for arbejdsmarkedet, sagde Skipper tidligere tirsdag.

De Radikale vil gerne skaffe flere hænder og penge til velfærd ved at få flere ud på arbejdsmarkedet. Det skal ske ved at øge arbejdsudbuddet, hvilket betyder, at flere vil komme til at arbejde mere eller længere.

Det skal ske via reformer af arbejdsmarkedet og ved mere udenlandsk arbejdskraft.

Enhedslisten frygter dog, at det reelt vil betyde dårligere forhold for arbejdsløse og en undergravning af det danske arbejdsmarked.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce