Annonce
Nordtyskland

Taxachauffører var stort set dydsmønstre

Kontrollen afslørede mest formaliteter som glemte papirer og manglende skilte med rygeforbud i bilerne. Arkivfoto: Lars Salomonsen.
En enkelt chauffør havde narko i blodet, da politiet tjekkede taxaerne i Flensborg og Nordfrisland. Ellers var der ikke meget at komme efter.

FLENSBORG: Stort set alt var i orden, da politiet gennemførte tre kontroller af taxaerne i Flensborg og Nordfrisland. Stikprøverne fandt sted mellem november og januar.

Hyrevogne skal opfylde op til 18 forskellige krav om blandt andet at have gyldige plaketter fra måler- og vejer-myndighederne på taxametret, have skilte med rygeforbud i kabinen samt synlige oplysninger om, hvem den ansvarlige vognmand er. Naturligvis skal chaufføren også være i besiddelse af et gyldigt kørekort til personbefordring, ligesom den lokale taxabekendtgørelse skal medbringes.

Cirka 35 taxaer blev tjekket i forbindelse med kontrollen. Mest alvorligt var det, at en chauffør viste sig at have narko i blodet. Vedkommende havde dog ingen passagerer ombord.

Annonce

Kontroller fortsætter

Ellers var der primært tale om formaliteter, hvor forskellige dokumenter ikke var blevet medbragt. Kontrollerne fortsætter i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce