Annonce
Nordtyskland

Taxachauffører var stort set dydsmønstre

Kontrollen afslørede mest formaliteter som glemte papirer og manglende skilte med rygeforbud i bilerne. Arkivfoto: Lars Salomonsen.
En enkelt chauffør havde narko i blodet, da politiet tjekkede taxaerne i Flensborg og Nordfrisland. Ellers var der ikke meget at komme efter.
Annonce

FLENSBORG: Stort set alt var i orden, da politiet gennemførte tre kontroller af taxaerne i Flensborg og Nordfrisland. Stikprøverne fandt sted mellem november og januar.

Hyrevogne skal opfylde op til 18 forskellige krav om blandt andet at have gyldige plaketter fra måler- og vejer-myndighederne på taxametret, have skilte med rygeforbud i kabinen samt synlige oplysninger om, hvem den ansvarlige vognmand er. Naturligvis skal chaufføren også være i besiddelse af et gyldigt kørekort til personbefordring, ligesom den lokale taxabekendtgørelse skal medbringes.

Cirka 35 taxaer blev tjekket i forbindelse med kontrollen. Mest alvorligt var det, at en chauffør viste sig at have narko i blodet. Vedkommende havde dog ingen passagerer ombord.

Annonce

Kontroller fortsætter

Ellers var der primært tale om formaliteter, hvor forskellige dokumenter ikke var blevet medbragt. Kontrollerne fortsætter i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce