Annonce
Erhverv

TBS Maskinpower udvider: Større landbrug kræver større værksted

Administrerende direktør for TBS Maskinpower Jan Garder ser frem til sommerferien, hvor firmaets nye værksted står færdigt. Foto: Annett Bruhn
TBS Maskinpower er i fuld gang med at udvide værkstedskapaciteten i Starup-Tofterup med 1400 kvadratmeter, så firmaet kan følge med udviklingen i dansk landbrug.

Starup-Tofterup: TBS Maskinpower er i fuld gang med en udvidelse på 1400 kvadratmeter, der efter planen skal være færdig omkring juli 2020.

Firmaet, der forhandler Fendt traktorer, har i flere år ikke haft tilstrækkelig værkstedskapacitet, og det skal der, ifølge administrerende direktør i TBS Maskinpower Jan Garder, gøres noget ved:

- Vi har besluttet at udvide, så vi kan imødese den udvikling, vi forventer, og som allerede er igang i dansk landbrug, fortæller han og fortsætter:

- Der bliver stadigt færre landmænd, og dem, der er tilbage, driver landbrug med større maskiner. Med den udvikling er der opstået et naturligt krav om, at maskinerne skal køre hele tiden. Det krav skal vi naturligvis kunne imødekomme. De traktorer, vi forhandler, ligger i størrelsesordenen halvanden million kroner og opefter, så derfor har kunderne en naturlig interesse i optimal ydeevne, eller "oppetid", som vi kalder det.

Annonce

1600 solgte traktorer på et år

I TBS Maskinpower har de de seneste to år udvidet med fire afdelinger i Kolding, Holstebro, Randers og Skanderborg. Firmaet fortæller, at de står for omkring halvdelen af det danske salg af traktorer, og det har altså også sat gang i udvidelsen af værkstedskapaciteten på Smedevej i Starup-Tofterup.

- En udvidelse på 1400 kvadratmeter er en solid investering, for vi arbejder på at få skabt et godt fundament, så vi kan servicere vores kunder med reparationer, vedligehold og nedbrud, fortæller Jan Garder, der sælger omkring 1600 traktorer om året.

TBS Maskinpowers kunder tæller maskinstationer, entreprenører og landbruget i området, der strækker sig fra syd for Kongeåen til Limfjorden, og Jan Garder er fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden:

- Med det øgede aktivitetsniveau, vi har oplevet, ser vi frem til, at vores nye værksted står klart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce