Annonce
Sydjylland

Efter TDC-nedbrud: Telefoner hos politi, lægevagt og brandvæsen er oppe at køre igen

Nedbrud hos TDC lammede telefonlinjerne hos politi, sygehuse og brandvæsen i Region Syddanmark tirsdag aften. Foto: Louise Koustrup

Tirsdag aften var et nedbrud hos TDC skyld i, at man ikke kunne komme i telefonisk kontakt med hverken politi, sygehuse eller brandvæsen i hele Region Syddanmark.

"Vi har rettet den fejl, som har gjort, at nogle kunder ikke har kunnet foretage og modtage opkald i et par timer her til aften. Alt virker igen. Vi beklager meget de gener, det har medført for vores kunder." Skriver TDC Erhverv omkring klokken 20.30 på Facebook.

Annonce

Hos både Sydjyllands Politi og TrekantBrand lyder meldingen, at telefonerne igen er oppe at køre.

"Vores mobiltelefoner virker nu igen. Baggrunden var et nedbrud på TDC's netværk. Til orientering for alle og hav en fortsat god aften," skrev Sydjyllands Politi på Twitter ved 20-tiden.

Flere nedbrud hos TDC

Det er ikke mere end tre uger siden, at flere hundrede patienter i løbet af en weekend ikke kunne komme i kontakt med regionens lægevagter, hospitaler og 112.

Et nedbrud, der satte regionens kriseberedskab i gang, så patienterne trods alt kunne få den bedst mulige behandling.

Nedbruddet både i weekenden 18.-19. maj og tirsdag aften betød, at patienterne skulle møde op fysisk ved lægevagten i stedet for at ringe. Derudover havde de ikke mulighed for at komme i kontakt med hverken sygehusene eller 112.

På trods af den kritiske situation, der opstod i weekenden 18.-19. maj, var regionen ikke klar til at opsige deres aftale med TDC. Tirsdag aften skete så endnu et nedbrud, der resulterede i, at borgere hverken kunne komme i kontakt med sygehuse, lægevagt, brandvæsen eller politi.

Nedbruddet tirsdag aften var dog af noget mindre omfang, og efter blot en times tid melder både Sydjyllands Politi og TrekantBrand, at telefonerne igen er oppe at køre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce