Annonce
Sydjylland

Efter TDC-nedbrud: Telefoner hos politi, lægevagt og brandvæsen er oppe at køre igen

Nedbrud hos TDC lammede telefonlinjerne hos politi, sygehuse og brandvæsen i Region Syddanmark tirsdag aften. Foto: Louise Koustrup

Tirsdag aften var et nedbrud hos TDC skyld i, at man ikke kunne komme i telefonisk kontakt med hverken politi, sygehuse eller brandvæsen i hele Region Syddanmark.

"Vi har rettet den fejl, som har gjort, at nogle kunder ikke har kunnet foretage og modtage opkald i et par timer her til aften. Alt virker igen. Vi beklager meget de gener, det har medført for vores kunder." Skriver TDC Erhverv omkring klokken 20.30 på Facebook.

Annonce

Hos både Sydjyllands Politi og TrekantBrand lyder meldingen, at telefonerne igen er oppe at køre.

"Vores mobiltelefoner virker nu igen. Baggrunden var et nedbrud på TDC's netværk. Til orientering for alle og hav en fortsat god aften," skrev Sydjyllands Politi på Twitter ved 20-tiden.

Flere nedbrud hos TDC

Det er ikke mere end tre uger siden, at flere hundrede patienter i løbet af en weekend ikke kunne komme i kontakt med regionens lægevagter, hospitaler og 112.

Et nedbrud, der satte regionens kriseberedskab i gang, så patienterne trods alt kunne få den bedst mulige behandling.

Nedbruddet både i weekenden 18.-19. maj og tirsdag aften betød, at patienterne skulle møde op fysisk ved lægevagten i stedet for at ringe. Derudover havde de ikke mulighed for at komme i kontakt med hverken sygehusene eller 112.

På trods af den kritiske situation, der opstod i weekenden 18.-19. maj, var regionen ikke klar til at opsige deres aftale med TDC. Tirsdag aften skete så endnu et nedbrud, der resulterede i, at borgere hverken kunne komme i kontakt med sygehuse, lægevagt, brandvæsen eller politi.

Nedbruddet tirsdag aften var dog af noget mindre omfang, og efter blot en times tid melder både Sydjyllands Politi og TrekantBrand, at telefonerne igen er oppe at køre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce