Annonce
Sport

Team Danmark-direktør putter Wozniacki i klasse med Laudrup

Kai Pfaffenbach/Reuters
Caroline Wozniacki og Michael Laudrup har sat Danmark på verdenskortet ifølge Team Danmarks direktør.

Caroline Wozniacki befinder sig helt i sin egen superklasse som dansk atlet.

Det vurderer Team Danmark-direktør Lone Hansen, efter at det fredag kom frem, at tennisstjernen Caroline Wozniacki stopper karrieren efter Australian Open i januar.

Lone Hansen nævner som eksempel en taxatur i Kina, hvor hun senest blev helt konkret blev opmærksom på Wozniackis storhed, som det ifølge Lone Hansen kun er Michael Laudrup, der i Danmark har kunnet matche.

- Der er ingen tvivl om, at når man er ude i verden et sted, så har man mærket, hvor stor hun er. Senest i taxaen i Kina kunne vi (chaufføren, red.) ikke tale et ord engelsk eller kinesisk med hinanden, men så sagde chaufføren Wozniacki og Laudrup.

- Det betyder, at hun er set i alle afkroge i verden og dermed sætter vores lille land på dagsordenen, og det betyder meget.

- Hun har sat Danmark på verdenskoret på en fantastisk måde både med hendes måde at være menneske på og hendes måde at erobre den internationale scene på i en sport, der er så svær at komme til tops i.

- Hendes personlighed har skinnet så stærkt igennem, og hun har været en fantastisk atlet, som har været så dedikeret, samtidig med at hun holdt begge ben på jorden og viste sin menneskelighed, siger Team Danmark-direktøren.

På tennisbanen har Caroline Wozniacki i sin karriere blandt andet ligget nummer et på verdensranglisten i 71 uger, vundet grand slam-turneringen Australian Open i 2018 og 30 WTA-titler.

Ligeledes har hun repræsenteret Danmark tre gange ved OL, hvor hun ved legene i Rio i 2016 var fanebærer.

- Hun er en af de største i Danmark. Hun er en superstjerne i international tennis, ikke bare for tennis, men i det hele taget.

Lone Hansen blev overrasket over fredagens udmelding fra Caroline Wozniacki.

- Jeg er en lille smule overrasket over, at hun stopper nu. Jeg havde håbet, at hun havde taget et eller to år mere.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun kunne have flere gode år i sig, hvis hun ville. Jeg kan udmærket godt forstå hendes valg om at stoppe godt på toppen og som godt spillende, hvilket jeg tror, at vi får at se i Australien, siger Lone Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];