Annonce
Team Esbjerg

Team Esbjerg-direktør: Europæisk deltagelse er ingen guldgrube

Rent sportsligt er det særdeles attraktivt at spille europæisk, og det kan også virkelig give noget at glæde sig over, men nogen speciel god forretning er det ikke. Foto: Niels Husted
Det er meget attraktivt rent sportsligt, når klubben spiller med på den helt store scene, men det gør ikke nødvendigvis klubben rigere.

TEAM ESBJERG: Når eksempelvis et fodboldhold som FC København spiller sig videre til gruppespillet i Champions League, vælter millionerne ind.

Så muntert forholder det sig til gengæld ikke, når det handler om Champions League i kvindehåndbold.

Formår de danske mestre fra Team Esbjerg at gøre det godt i den fornemste af de europæiske klubturneringer i de kommende måneder, kan klubben lige akkurat lave et mindre overskud på deltagelsen.

Det er i hvert fald vurderingen fra Team Esbjerg-direktør Hans Christian Warrer.

- Man kan sige, at jo længere vi kommer i turneringen, jo bedre kommer det til at se ud rent økonomisk, men nogen guldgrube er det overhovedet ikke.

Belønningen for at kvalificere sig til hovedrunden er i omegnen af 150.000 kroner, og så giver de ekstra kampe også nogle kommercielle muligheder.

- Nu har vi tre hjemmekampe på landsdækkende tv at se frem imod, og det er klart, det er attraktivt både for os og for vores sponsorer, siger direktøren.

- Formår vi så også at komme i en kvartfinale, er der yderligere penge at hente.

Fremadrettet forbedres chancen for at tjene en pæn pose penge i forbindelse med deltagelse i Champions League.

Annonce
Jo længere vi kommer i turneringen, jo bedre kommer det til at se ud rent økonomisk.

Team Esbjerg-direktør Hans Christian Warrer

Ekstra interessant

Strukturen ændres til den kommende sæson, hvor der laves to puljer med otte hold i hver. Og så er der lagt op til, at klubberne får 10.000 euro per kamp (75.000 kroner, red.) plus 1000 euro per point.

- Det betyder, at vi kan få dækket lidt flere af vores udgifter, men det er stadig dyrt. Eksempelvis kostede vores tur til Rostov i Rusland i efteråret omkring 240.000 kroner, og det er bestemt ikke, fordi vi rejser fint og flot. Der skal bare mange penge til, erkender Hans Christian Warrer.

- Men sportsligt betyder det enormt meget at være med. Det gør os også ekstra interessant som klub, når vi for eksempel skal ud at hente en ny spiller.

I sidste sæson spillede Team Esbjerg med i den mindre attraktive EHF Cup, hvor holdet nåede hele vejen til finalen, hvor det dog blev til nederlag mod ungarske Siofók.

Turneringen var altså en sportslig succes, men økonomisk var det lidt af et mareridt med heftige rejseomkostninger og andre tunge udgifter.

- Det kostede os 600.000 – 700.000 kroner, og det er altså mange penge. Heldigvis er det ikke det samme scenarie i denne sæson, siger Hans Christian Warrer.

Clara Monti Danielsson

Team Esbjerg har stort set truppen på plads til den kommende sæson. Der er dog et stort spørgsmålstegn ud for stregspiller Clara Monti Danielsson. - Jeg ved ikke noget endnu. Der er ikke truffet nogen afgørelse hverken fra klubbens side eller min side. Jeg ved ikke, om Team Esbjerg vil fortsætte med tre stregspillere, eller der kun skal være to, forklarer den 27-årige svensker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce