Annonce
Team Esbjerg

Se videoen: Team Esbjerg og norsk superfløj laver ny aftale

Marit Røsberg Jacobsen kom til Team Esbjerg fra Byåsen i Norge i sommeren 2018. Hun er en fænomenal spiller og har en stor rolle på det succesrige hold. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Marit Røsberg Jacobsen har en stor aktie i Team Esbjergs store succes, og nu er det en kendsgerning, at parløbet fortsætter i minimum yderligere to sæsoner.

TEAM ESBJERG: Det har jo nok ligget lidt i kortene, når begge parter er vældig godt tilfredse med tingenes tilstand, men nu er det en kendsgerning.

25-årige Marit Røsberg Jacobsen fortsætter hos Team Esbjerg i yderligere to sæsoner, og selvom den driftssikre og meget effektive norske højre fløj har haft andre muligheder, har hun ikke for alvor været i tvivl om, hvad hun gerne ville.

- Jeg er vældig glad for at være i Team Esbjerg. Det hele passer bare sammen, og min kæreste trives også vældig godt. Jeg spiller på et fantastisk hold, hvor vi også har det rigtig godt med hinanden udenfor banen, og så er jeg rigtig glad for at have Jesper (Jensen, red.) som træner. Det er jeg, fordi han er den person, han er.

Og Røsberg har en absolut nøglerolle hos Team Esbjerg. Hun spiller stort set fuld tid i samtlige kampe, og det har stjernefløjen, der er fast inventar på det norske landshold og derfor også skal til VM i Japan om kort tid, det rigtig fint med.

- Jeg nyder det. Det må jeg sige. Min første sæson i Esbjerg var fantastisk med guld og kvalifikation til Champions League, og også i denne sæson går det super fint. Vores mål er at vinde mesterskabet igen. Jeg tror, at vi har en god mulighed for det, da vi i hvert fald har et fint udgangspunkt, tilføjer Marit Røsberg Jacobsen.

Annonce
Jeg er vældig glad for at være i Team Esbjerg. Det hele passer bare sammen.

Marit Røsberg Jacobsen

Den bedste fløj

Cheftræner Jesper Jensen er super tilfreds med, at Røsberg bliver i klubben.

- Hun er en rigtig vigtig spiller for os både på det sportslige og på det menneskelige plan. Hun har hele tiden lyst til at lære, og jeg synes virkelig, at hun har rykket sig. Da hun kom til os, var hun i yderkanten af landsholdet, men nu er hun med hver gang.

- Røsberg er efter min mening den bedste højre fløj i ligaen. Hun bliver mere og mere effektiv i afslutningerne, og så synes jeg, at hun virkelig har lagt på i sit forsvarsarbejde. I det hele taget er det bare en god case. Røsberg var god, da hun kom til os, men nu har hun endnu mere at byde ind. Hun kan faktisk også spille back og dække fremme i 5:1.

Jesper Jensen forklarer, at kontinuitet er et nøgleord i klubben netop nu, hvor truppen til den kommende sæson skal sammensættes.

- Vi er super tilfredse med truppen, så jeg har da bestemt en tro på, at vi vil se flere forlængelser.

Marit Røsberg Jacobsen kom i sidste sæson på ligaens All Star-hold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce