Annonce
Team Esbjerg

Team Esbjerg-profil: En vældig god kamp

Vilde Mortensen Ingstad har haft lidt problemer med ryggen, men hun var i den grad fit for fight i lørdagens Champions League-kamp mod Rostov-Don. Foto: Martin Ravn
Vilde Mortensen Ingstad var ret godt tilfreds med præstationen i lørdagens Champions League-sejr over Rostov-Don. Det samme var målvogter Rikke Poulsen og cheftræner Jesper Jensen.

TEAM ESBJERG: - Vi skal glæde os, men så skal vi videre.

Vilde Mortensen Ingstad er en hamrende seriøs håndboldspiller, og hun var naturligvis super glad for lørdagens sejr over Rostov-Don, men hun mente nu ikke, at præstationen var fejlfri.

- Nej, det var den ikke. Vi lavede nogle fejl, men generelt var det vældig fint. Nu er vi sikker på at få mindst to point videre til hovedrunden i Champions League, og det er vi selvfølgelig glade for, sagde hun.

- Det var en hård kamp mod Rostov-Don. De har mange ret store spillere på deres hold, så der skulle tages fat i dag, men det gør jeg gerne.

Også målvogter Rikke Poulsen, der igen stod en rigtig fin kamp, var meget tilfreds.

- Vi spillede en kamp på et flot niveau. Og det er hele vejen rundt. Vi kæmper virkelig som en enhed og tager fat, og så synes jeg bare, at vi spillede super godt i angrebet. Vi laver 31 mål, vi spiller med omtanke, og vi får fundet de rigtige løsninger, vurderede Rikke Poulsen.

- Og så spiller vi bare i en fed, fed kulisse. Det er virkelig dejligt at hive sådan en vigtig sejr på hjemmebane.

Annonce

Masser af energi

Samme opfattelse havde cheftræner Jesper Jensen.

- Spillerne kom med masser af energi. På det parameter overmatchede vi klart Rostov-Don, der selvfølgelig er en anden størrelse uden stjernen Anna Vyakhireva (sygdomramt, red.), men det skal ikke tage noget fra vores præstation.

- Vi spillede en kamp på højt internationalt niveau. I sådanne kampe må man give lidt mere, og det var vi gode til. Vi gik til den på den gode måde.

Team Esbjerg har nu vundet to af de tre første kampe i det indledende puljespil i Champions League og står med fire point. Holdet mangler udekampe mod Rostov-Don og Bucuresti og slutter af med en hjemmekamp mod polske Lublin.

- Nu er vi sikre på at få mindst to point med videre til hovedrunden. Det betyder rigtig meget, men selvfølgelig ville vi også gerne have slået Bucuresti på hjemmebane.

Onsdag spiller Team Esbjerg igen i Blue Water Dokken. Der er ligakamp mod Randers HK på programmet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce