Annonce
Sport

Team Esbjerg slutter CL-gruppespillet med målfest

John Randeris/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg vandt på hjemmebane med 35-22 over MKS Lublin fra Polen i Champions League-gruppespillet.

Team Esbjerg sørgede søndag eftermiddag for en perfekt afslutning på det indledende gruppespil i Champions League.

På hjemmebane storsejrede det danske mesterhold med 35-22 over MKS Lublin fra Polen.

Esbjerg var allerede inden kampen sikret en plads i mellemrunden i turneringen, da Lublin ikke kunne nå at indhente nogle af de tre øverste hold i gruppen på fire hold.

Og da holdene heller ikke får point med videre mod det hold, der ikke skal med i mellemrunden, var der ikke det store at spille om.

Alligevel bringer sejren Esbjerg op på andenpladsen i gruppe B foran de tidligere Champions League-mestre fra CSM Bucuresti, og danskerne kan høste en stor portion selvtillid til kontoen.

Esbjerg har otte point efter de seks gruppekampe. Topholdet Rostov-Don fra Rusland slutter på ni point, Bucuresti slutter med syv point, mens Lublin ingen point har fået.

Esbjerg tager fire point med over til mellemrunden, efter at holdet både har vundet over Bucuresti og Rostov-Don i gruppespillet. Bucuresti tager tre point med videre, mens Rostov-Don har fem point med til mellemrunden.

Da Esbjerg og Lublin mødtes i Polen i deres første opgør, havde Esbjerg problemer i første halvleg, som danskerne tabte, men endte alligevel med at snuppe en sikker sejr til sidst.

Danskerne så ikke ud til at ville gentage den opskrift. Fra starten af kampen var Esbjerg-spillerne på mærkerne, og efter fire minutter stod der 3-0 på måltavlen.

På lige godt et minut sørgede Esbjerg-fløjen Elma Halicevic for tre kontrascoringer i træk og øgede det danske forspring fra 10-4 til 13-4, og kort efter blev det også til en dansk timålsføring.

Lublin kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen, og de få afslutninger, polakkerne kom til, blev for det meste pillet af Rikke Poulsen i Esbjerg-målet, der gang på gang kunne sende sine medspillere af sted i kontra.

Derfor var kampen allerede afgjort ved pausen, hvor Esbjerg kunne gå i omklædningsrummet foran med 20-9.

I anden halvleg startede Lublin med to scoringer, inden Esbjerg igen fik gang i målmaskinen. Men derfra gik det igen stærkt, og danskerne kom ikke på noget tidspunkt i problemer undervejs.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce