Annonce
Sport

Team Esbjerg tager storsejr efter skidt første halvleg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
TTH Holstebro drillede Team Esbjerg i første halvleg, inden kvindeligaens førerhold for alvor trak fra.

Efter en velspillet anden halvleg lykkedes det lørdag håndboldkvinderne fra Team Esbjerg at besejre TTH Holstebro med 37-27.

Dermed har Esbjerg vundet 15 sejre i 16 kampe. Holdet topper nu HTH Ligaen med 30 point - seks point mere end København og Odense.

I kampen kom gæsterne fra Holstebro ellers bedst fra start. Med en række hurtige scoringer bragte holdet sig foran 7-3 mod de forsvarende mestre.

Langsomt fik hjemmeholdet spillet sig ind i kampen, og Esbjerg-træner Jesper Jensens tropper kunne gå til pause bagud 14-16.

I anden halvleg kom Esbjerg langt bedre fra start, og efter to minutter udlignede stregspiller Clara Monti Danielsson til 16-16.

Herefter fulgtes de to hold ad til stillingen 19-19, inden Esbjerg for alvor trak fra, da TTH i en periode på 12 minutter blot scorede en enkelt gang, hvorfor Esbjerg kunne bringe sig foran 27-20.

Stregspiller Marit Malm Frafjord, venstrefløjen Elma Halilcevic og playmaker Sonja Frey scorede hver syv mål for Team Esbjerg og blev dermed kampens mest scorende spillere.

Tidligere lørdag vandt Viborg HK 23-21 over Nykøbing Falster Håndbold, mens Ajax København besejrede Skanderborg med 28-23 i rundens sidste kamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce