Annonce
Sport

Team Esbjerg tager to point med hjem fra CL-kamp i Norge

Tor Erik Schrøder/Ritzau Scanpix
Med en sejr på fire mål tog Team Esbjerg to point i Champions League-udekampen mod Vipers Kristiansund.

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg fik lørdag en perfekt start på mellemrunden i Champions League.

Anført af hollandske Estavana Polman og norske Kristine Breistøl vandt Esbjerg 35-31 over norske Vipers Kristiansand efter en pauseføring på et mål og bragte sig i en god position i gruppen.

Her har Esbjerg nu seks point for fem kampe. De fire af pointene er bragt med videre fra det indledende gruppespil, hvor Esbjerg sluttede på andenpladsen i sin pulje.

Sejren betød samtidig, at Esbjerg overhalede Vipers i gruppen, der består af seks hold. De fire bedste går videre til kvartfinalerne efter de sidste gruppekampe i marts.

Det gjaldt om at være klar fra start, for begge hold kom ud med stor energi. Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og målene føg ind om ørerne på holdenes målvogtere.

Team Esbjerg stod egentlig fornuftigt i forsvaret, men nordmændenes kontrabølger havde vestjyderne svært ved at dæmme op for.

Ingen af holdene havde held til at slå et hul til det andet, før Vipers-spilleren Marta Tomac scorede til 12-10 efter 20 minutter.

Forspringet blev dog hurtigt hentet af Esbjerg, som selv kom foran, da den hollandske stjernespiller Estavana Polman hamrede bolden i nettet til 15-14.

Polman, der ved VM i december blev kåret som bedste spiller, var ofte involveret i Esbjergs angrebsspil med både scoringer og oplæg til holdkammeraterne.

Det danske mandskab var foran 16-15 ved pausen og kom foran med to på en hurtig scoring af Sanna Solberg i anden halvleg.

Få minutter efter blev det også 19-16, og da Tomac brændte et straffekast for Vipers, så det for alvor godt ud.

Esbjerg kom foran med fire mål, før nordmændene med tre hurtige scoringer igen gjorde det helt tæt.

Det forblev tæt, indtil Esbjerg med 12 minutter igen scorede tre mål på stribe og trak afgørende fra.

Vipers kom aldrig igen, og dermed fik Esbjerg den bedst tænkelige start på mellemrunden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce