x
Annonce
Sport

Team Esbjerg-træner: Hun kommer til at passe rigtig fint ind

Rikke Poulsen har temperament, og hun lever med i kampene. Her er hun i aktion for landsholdet i en kamp mod Montenegro. Foto: Henning Bagger / Scanpix Ritzau

Det var ikke en del af den oprindelig plan, at Team Esbjerg skulle ud at hente en ny keeper til den kommende sæson, men cheftræner Jesper Jensen mener, at udfordringen er blevet løst på en rigtig god måde.

- På banen kan hun være vild og blodig, men udenfor er hun rolig, rar og omsorgsfuld.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen ved, hvad han taler om, når det handler om målvogter Rikke Poulsen, der skifter Viborg HK ud med de vestjyske guldbejlere efter den igangværende sæson.

- Jeg trænede Rikke for fem år siden, da vi begge var i Vejen. Og da vi for en måneds tid siden stod i en situation, hvor vi pludselig skulle ud at finde en ny keeper, var hun straks et af de navne, som vi havde på vores liste, fortæller Jesper Jensen.

- Først søgte vi rimelig bredt, men derefter blev det hurtigt til fire-fem stykker, der så senere blev til en enkelt eller to.

Team Esbjerg havde dog allerede en rigtig god fornemmelse, da man havde den første snak med Rikke Poulsen.

- Vi skulle selvfølgelig sikre os, at ilden stadig brændte i hende - og det gør den i den grad. Rikke har mange kompetencer, hun er en super holdspiller, og hun er virkelig passioneret. Og så samler vi også på menneskelige kompetencer i Team Esbjerg, og dem har hun heldigvis mange af, så hun kommer til at bidrage både på og udenfor banen, tilføjer Jesper Jensen.

Vurderer du, at I er svækket eller styrket til den nye sæson?

- Evnerne hos Sandra (Toft, red.) er uomtvistelige, og hun er Danmarks førstevalg på landsholdet. I den sammenhæng kommer Rikke bagefter, men jeg har en god fornemmelse, og vi ved, at hun også er rigtig dygtig, så det skal nok blive godt.

Dermed har Team Esbjerg næsten holdet på plads til den kommende sæson. Serbiske Kristina Liscevic skal dog også erstattes, så Team Esbjerg arbejder lige nu på at tilknytte en ekstra spiller til bagkæden.

JV tager med på langfart

I de kommende dage er Team Esbjergs kvinder på besøg i Rusland, hvor der søndag eftermiddag skal spilles EHF Cup-kvartfinale mod Kuban Krasnodar. JydskeVestkysten er på turen, så følg med i avisen og på www.jv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce