Annonce
Sport

Team Esbjerg vil kontrollere opgør mod Horsens

Jesper Jensen håber, at Team Esbjerg kommer til at bruge mange spillere i kampen mod Horsens. Arkivoto: Ole Nielsen Ritzau/Scanpix.
For tiden spiller Team Esbjerg mange kampe i både Champions League og den hjemlige liga. Derfor håber holdets træner, at der i onsdagens kampen mod Horsens kan blive spilletid til mange forskellige spillere, så ingen bliver overbelastede.

Team Esbjerg: På papiret burde det være en stensikker sejr onsdag aften, når de regerende mestre fra Team Esbjerg tager imod nyoprykkede Horsens på hjemmebane.

Team Esbjerg har fået den bedst mulige start på den hjemlige turnering, hvor titelforsvaret er indledt med maksimumpoint efter seks runder. I den modsatte ende af rækken ligger Horsens. Ligaens nyeste hold har som forventet fået en pointmæssig mager start på tilværelsen i landets bedste række, hvor det blot er blevet til to point indtil videre. Holdet har kun tabt på udebane, men slog Skanderborg på hjemmebane i forrige runde. Derfor mener Team Esbjergs træner, Jesper Jensen, heller ikke, at der er noget, som er givet på forhånd.

- De vandt deres seneste kamp. Det er selvfølgelig noget, vi skal kigge på og have respekt for og tage seriøst. Men når det er sagt, så er det en kamp, vi skal vinde. Det er der ingen tvivl om, siger han.

At de ellers så sejrsvante Team Esbjerg-spillere ikke er uovervindelige på hjemmebane fik de regerende mestre at mærke I den første runde af Champions League, der fandt sted i weekenden. Her tabte holdet hjemme til CSM Bucuresti med to. Derfor skal Team Esbjerg hurtigt have rystet skuffelsen af sig.

- Vi skal forhåbentlig ud og dominere kampen, så vi kan tanke lidt selvtillid igen, efter vi tabte til Bukarest i weekenden. Så det bliver en kamp, hvor vi skal genfinde os selv inden turen går til Polen i næste runde af Champions League, lyder det fra cheftræneren.

Annonce

Optakt

Håndbold, Kvindeligaen

Team Esbjerg – Horsens Håndbold Elite

Onsdag klokken 18.30

JV Tipper: 30-22

Hele truppen i spil

Kampene kommer med korte mellemrum for Team Esbjerg, der både spiller i ligaen og i Champions League. Derfor vil Jesper Jensen lade mange spillere komme i kamp, så der ikke bliver trukket for mange kræfter ud af enkelte spillere.

- Vi er inde i en periode, hvor vi gerne vil have fordelt spilletiden ud på forskellige spillere. Der er Horsens en af de kampe, hvor vi forhåbentlig kan gøre det i. Vi satser meget på, at det bliver en kamp, som vi skal kontrollere, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce