Annonce
Esbjerg

Team Esbjergs guldpiger bliver fejret på fredag

Torvet i Esbjerg bliver ligesom i 2016, hvor billedet her er fra, ramme om byens fejring af guldpigerne fra Team Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg: Team Esbjerg sikrede sig tirsdag det danske mesterskab i håndbold for kvinder, og det skal naturligvis fejres.

Fredag trækker byen i festtøjet og gør klar til at hylde guldpiger på Torvet.

Spillerne kører fredag den 24. maj klokken 15.35 fra Blue Water Dokken i veteranlastbilen MB312, og de forventes at ankomme til Torvet i Esbjerg cirka klokken 16.00.

- Jeg ved, at mange vil gerne takke spillerne for en suveræn indsats, og det bliver der rig mulighed for på Torvet i Esbjerg ved denne festlige lejlighed. Danmarksmestrene skal have lov til at vise guldet frem, mens byen fejrer holdet, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, som haster hjem fra Sydkorea for at deltage i fejringen, i en pressemeddelelse.

På Torvet vil Jesper Frost Rasmussen sige et par ord til holdet, og den officielle fejring vil også byde på musik, taler, interviews og andre festlige indslag.

Esbjerg Kommune inviterer alle til at møde op og være med til at fejre holdet.

For tre år siden vandt Team Esbjerg også det danske mesterskab og dengang var Torvet i Esbjerg fyldt med feststemte mennesker, der ville hylde pigerne.

Annonce

Ruten

Ruten og tidsplanen for guldpigernes paradekørsel fredag i veteranlastbilen ser således ud:

Klokken 15.40: Afgang Gl. Vardevej. Derfra går ruten ad Rundkørslen på Strandby Plads, Strandbygade, Skolegade, Jernbanegade, Nørregade, Torvegade, Skolegade, Strandbygade, Kongensgade, Englandsgade, Borgergade, Jernbanegade, Nørregade, Torvegade, Skolegade, Kirkegade og Kongensgade med ankomst på Torvet cirka klokken 16.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce