Annonce
Team Esbjerg

Team Esbjergs succesfulde trænerduo: En ny aftale er på plads - en anden aftale er på vej

Samarbejdet mellem Ana Razdorov-Lyø og Jesper Jensen fungerer fint, og trænerduoen fortsætter også sammen i den kommende sæson. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ana Razdorov-Lyø fortsætter som assistenttræner for Jesper Jensen, der også er meget positiv omkring at fortsætte i Team Esbjerg, som han i de seneste to sæsoner har gjort til dansk mester.

Håndbold: Det er vigtigt at have gode spillere løbende rundt inde på banen.

Men det har mindst lige så stor betydning at have et trænerteam, der kan motivere og få det bedste frem i hver enkelt spiller.

Det sidste går det ret godt med i Team Esbjerg med mesterskaber i både 2019 og 2020 og også en fin chance i denne sæson - og derfor er det en helt naturlig ting, at klubben meget gerne vil holde på cheftræner Jesper Jensen og assistenttræner Ana Razdorov-Lyø.

Og nu har sidstnævnte forlænget den aftale, der udløber efter denne sæson, frem til sommeren 2022.

- Det er jeg rigtig glad for, siger Jesper Jensen.

- Ana er stærk, hvor jeg er svag. Vi har fået en rigtig god rollefordeling, selvom jeg nok ikke altid er lige nem. Det er blevet nemmere for mig at give noget fra mig, for jeg ved, at Ana gør et godt stykke arbejde.

En af assistentens spidskompetencer er snakken med spillerne efter en kamp.

- Der sker mange ting i et omklædningsrum, og dem misser jeg jo. Ana og jeg har det fint med hinanden, og hun har også et godt forhold til spillerne. Det er lige, som det skal være.

Annonce

En god stemning

Ana Razdorov-Lyø, der er gift og har tre børn med volleyballlegenden Peter Lyø, bor i Odense, men selvom der er mange timer bag rattet, har hun ikke været i tvivl om, at hun gerne ville fortsætter i det job, som hun overtog tilbage i 2019 efter Mette Melgaard.

- Team Esbjerg er en supergod klub med verdens bedste spillere og den bedste træner, Jesper, som jeg lærer meget af, og jeg udvikler mig virkelig i jobbet. Det er bare et dejligt sted at være, først og fremmest i kraft af pigerne, der skaber en god stemning omkring sig, og så Jesper og alle de andre, siger hun.

- Jeg føler mig set og hørt og har lov til at være mig selv. Jeg vil lige så meget som dem vinde det hele og føler, at jeg er det rigtige sted. Det er mere en livsstil end et job at være her - og så får jeg jo ros af Jesper cirka en gang om året, griner hun.

Annonce

En god følelse

Og så er der jo cheftræneren, der også er dansk landstræner, og som Team Esbjerg foreløbig har papir på frem til sommeren 2022. Den kontrakt kunne meget nemt gå hen at blive forlænget inden så længe.

- Vi taler vi jo hele tiden sammen, men vi er så småt ved at tage hul på det. Vi ved, hvor vi har hinanden, siger bestyrelsesformand Bjarne Pedersen.

Også Jesper Jensen er positiv.

- Jeg har en rigtig god følelse omkring at blive i Team Esbjerg. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke sætter mig mellem tre stole. Jeg skal være der 100 procent for min familie, 100 procent for klubben og 100 procent for landsholdet.

- Og alle tre parter er meget positive omkring det, og det er altafgørende. Jeg vil ikke gøre noget 90 procent.

Jesper Jensen blev assistenttræner for daværende cheftræner Lars Frederiksen tilbage i januar 2017. I maj samme år blev han forfremmet til cheftræner.

Siden marts 2020 har han desuden været landstræner for håndboldkvinderne, der tilbage i december blev nummer fire ved EM-slutrunden og kvalificerede sig direkte til VM i Spanien til december.


Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce