Annonce
Esbjerg

Team Rynkeby Vestjylland samlede 2,3 millioner ind til Børnecancerfonden

Debutanten, den 61-årige Birthe Nielsen siger her farvel til børnebørnene Liv og Karl. Birthe danner par med den 68-årige konsulent ved Dahl, Palle Mose Thomsen (tv), som også er med på holdet fra Team Rynkeby. Foto: Per Benny Paulsen
Lørdag morgen blev der vinket farvel til rytterne på Torvet i Esbjerg, hvor mange ægtefæller, børn og børnebørn og bedsteforældre var mødt op for at ønske dem en god tur til Paris.

Esbjerg: Da Team Rynkeby Vestjylland lørdag morgen vinkede farvel til Esbjerg, oplyste Team Manager Jacob Friis Madsen fra Maltbæk ved Vejen, at holdet har samlet ikke færre end 2,3 millioner kroner ind til Børnecancerfonden. Det udløste naturligvis stort bifald fra de mange tilstedeværende på Torvet, deriblandt ægtefæller, børn, børnebørn og bedsteforældre.

I forsamlingen sås også den 82-årige Laurits Tørnæs med sin cykel og sit cykeltøj, idet han ledsagede holdet en lille smule på vejen. Laurits Tørnæs har cyklet med Team Rynkeby hele ni gange – sidste gang som 80-årig for et par år siden. Også den 55-årige Finn Ewert Christensen var mødt op, specielt for at sige farvel til én af deltagerne, nemlig Jesper Selvejer. Selv har Finn Ewert Christensen kørt turen fem gange.

Karen Maria Elsted Hansen vinkede farvel til sin mand, Brian Elsted Hansen, parrets 17-årige tvillinger, Phillip og Victor, sin far, Peder, og faderens veninde, Anne. Karen Maria, som er forskningssekretær på Sydvestjysk Sygehus, men ansat af Syddansk Universitet, er debutant hos Team Rynkeby og skal under turen bo sammen med en anden debutant, frisør Ulla Ritter fra Salon Madonna.

Annonce

Serviceteamet er vigtigt

Team Manager Jacob Friis Madsen glemte bestemt ikke serviceteamet, som alle blev kaldt frem til ros.

Teamet består af 13 mand, deriblandt Michael Jensen fra Silberbauer Cykler og Heidi Benn Lauberg, som er aktiv i Ribe-Esbjerg HH, hvor hun i sidste sæson blev udnævnt til årets frivillige, ligesom Heidi tidligere har været hjælper hos Esbjerg Vikings i speedway.

Farvel til børnebørnene

Et andet sted på Torvet sagde den 61-årige Birthe Nielsen farvel til børnebørnene Liv på tre år og den femårige Karl. Birthe er også debutant og cykler sammen med sin partner, Palle Mose Thomsen, som i sine unge dage var B-rytter. Birthe er i øvrigt med sine 61 år den ældste af de 11 kvindelige deltagere på holdet fra Vestjylland, mens Palle Mose Thomsen er den ældste mand med 68 år.

- Birthe og jeg får en hyggelig tur til Paris, men jeg ærgrer mig en lille smule over, at jeg går glip af DM i cykling her i Esbjerg, fortæller Palle Mose Thomsen. Efter cykelturen til Paris bliver Birthe og Palle i Frankrig i en uges tid for at holde ferie i Monaco.

Ved lørdagens arrangement på Torvet var der tale af borgmester Jesper Frost Rasmussen, som selv har været med på en enkelt træningstur med Team Rynkeby Vestjylland.

- Det er fantastisk at se, hvor mange mennesker, der er mødt op for at sige farvel og ønske deltagerne en god tur til Paris. Selve resultatet på 2,3 millioner kroner vidner om en stor opbakning blandt de mange velmenende sponsorer, sagde borgmesteren, som også roste rytternes træningsindsats.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce