Annonce
Sport

Team-træner: En katastrofe, hvis vi ikke vinder

Jesper Jensen betegner sæsonens to første nederlag mod København som værdifulde i holdets udvikling, og han føler, at hans spillere efter de seneste to sejre er, hvor de skal være. Foto: John Randeris/Scanpix

Jesper Jensen gør intet for at skjule, at hans hold er kæmpe favorit mod Aalborg. Og han vil faktisk også gerne se lidt sexet håndbold mod oprykkerne.

Lad os for en stund forestille os, at Team Esbjerg-træner Jesper Jensen denne fredag før kampen mod Aalborg stiller sig op foran sine spillere på taktikmødet og forsøger at bilde dem ind, at det bliver en hård nød at knække.

Det gør trænere.

Det gør mange trænere.

Tæt på alle trænere.

Men hvis den gode Jensen gjorde det i dette tilfælde, ville hans spillere nok begynde at skæve lidt til hinanden. Måske smågrine. Måske begynde at spekulere i, om træneren har været frosset ned eller på anden måde været ude af kontakt med omverdenen i de seneste uger.

For selv om det er god træner-kutyme at gardere sig med floskler til langt ind i næste uge før snart sagt hver eneste kamp, giver det ingen mening i denne sammenhæng.

Team Esbjerg har ambitioner om at vinde guld.

Aalborg har ambitioner om på et tidspunkt at vinde en kamp.

Annonce

Optakt

HåndboldLigaen, kvinder

Lørdag 15.00

Team Esbjerg-Aalborg EH

Team Esbjergs trup

Ingen ændringer

JV tipper

31-17

Tomåls-sejr kan være fin

Det sidste er indtil videre ikke gået ret godt. Tre kampe, tre nederlag - blandt dem en syngende lussing på 34-13 til NFH.

Så nej, selv om Aalborg i de to andre kampe har lidt hæderlige nederlag, bliver det ikke en svær kamp for Team Esbjerg lørdag eftermiddag, og det er da heller ikke det, Jesper Jensen har snakket med sine spillere om.

- Det kan og vil jeg ikke bilde dem ind. Det er en katastrofe, hvis vi ikke vinder, og det er en af den slags kampe, hvor jeg kigger langt mere på indhold end på resultat. Fordi jeg er sikker på, at vi vinder, fortæller Team Esbjerg-træneren, der vil være meget opmærksom på, at hans spillere vælger de rigtige, aftalte og færdigpakkede ideer, selv om de helt givet godt kan klare sig med nogle hjemmestrikkede løsninger ind imellem.

- Vi skal vælge de rigtige løsninger, vi skal gøre de rigtige ting, og vi skal øve os på de ting, vi skal bruge mod bedre modstandere. På den måde kan det sagtens være, at jeg kan være tilfreds med, at vi vinder med to, men det kan også være, at jeg er utilfreds, selv om vi vinder med 15. Det kommer helt an på indholdet, siger Team Esbjerg-træneren, der ikke blot sender sine spillere på banen med ordren om at tænke sig om, spille klogt og gøre det rigtige - der skulle også meget gerne være plads til lidt sexet håndbold en gang imellem.

- Jeg siger ikke, at vi skal lave 20 vip i løbet af kampen, jeg siger, at vi skal underholde, og jeg siger, tilskuerne skal kunne se, at vi synes, at det er sjovt at spille håndbold, siger Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce