Annonce
Esbjerg

Teater: Esbjerg Gymnasium markerer afdød forfatters fødselsdag

Gruppen har tidligere spillet i Teaterhuset i København. Foto: PR-foto

Esbjerg: Forfatteren Per Højholt, der blev født i Esbjerg i 1928 og døde i 2004, ville i år være fyldt 90 år. Det markerer Esbjerg Gymnasium med stykket "Vejret nu". Det sker i skolens festsal 2. november klokken 10.05, oplyser Esbjerg Gymnasium i en pressemeddelelse.

Navnet på forestillingen er inspireret af, at mange af Højholts tekster handlede om naturen. Gruppen bag stykket er fra København og er en kombineret teater-, danse- og musikgruppe på 18 personer. Forestillingen har været opført i København hele foråret. Rektor på Esbjerg Gymnasium, Erling Petersson, er dog glad for, at gruppen også indtager scenen i Esbjerg.

- Det giver jo god mening også at opføre forestillingen i det Jylland, hvor Højholts digtekunst blev til, siger han.

Publikum til stykket bliver syv danskklasser fra Esbjerg Gymnasium, der gennem den seneste tid har arbejdet særligt med Højholts værker. Udefrakommende er også velkomne og kan købe billetter på Esbjerg Hovedbibliotek. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce