Annonce
Aabenraa

Teater i Aabenraa har vokseværk: Nu skal vi have fat i de unge

Teaterformand Allan Bruhn har lige været på teaterseminar for at købe forestillinger til den kommende sæson. Og der bliver noget at se frem til, lover han. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der skrues op for antallet af forestillinger i den lokale teaterforening, som også intensiverer jagten på et yngre publikum. Vi skal bare have dem herind én gang, så skal de nok blive overbevist, lyder det fra formand Allan Bruhn.

Aabenraa: Fra ti forestillinger hver sæson til næsten det dobbelte.

Det er udviklingen i teaterforeningen Teater i Aabenraa, som i den grad har vokseværk disse år.

- Vi går op i antallet af forestillinger, så vi næste sæson kommer op på cirka 18 forestillinger og 21 opførelser. Tidligere havde vi måske ti forestillinger, siger formand Allan Bruhn.

Det bunder i foreningens nye strategi, som blandt andet indebærer, at flere unge skal åbne øjnene for alle teatrets fortræffeligheder.

- Derfor er vi nødt til at gøre programmet mere alsidigt og komme mere ud af Sønderjyllandshallen med vores forestillinger, for eksempel i Nygadehuset. Jeg tror ikke, de unge kunne drømme om at komme i Sønderjyllandshallen, og så må vi jo fange dem dér, hvor de er, siger Allan Bruhn.

Annonce

Program præsenteres i maj

Teaterformand Allan Bruhn har i weekenden været til teaterseminar, hvor foreningen har købt forestillingerne til næste teatersæson.

Han fortæller, at der er blevet købt godt ind, men han vil ikke afsløre, konkret hvilke stykker teaterpublikummet kan se frem til.

Traditionen tro løfter Teater i Aabenraa sløret for det til en præsentation i maj.

Tænk hvis de kom igen

Desuden er der kommet nyt blod i bestyrelsen, som kan hjælpe til at realisere den vision.

- Nu er der for eksempel kommet en lærer ind fra gymnasiet, og så er vi jo det tættere på de unge mennesker, siger Allan Bruhn, som også fortæller, at man som et led i bestræbelserne også opfører teater på Aabenraa Statsskole for eleverne dér, og man inviterer 7. til 10. klasse-eleverne til teater i samarbejde med kommunen.

Man vil også arrangere flere såkaldte artist talks, hvor publikum kan møde holdet bag teaterstykkerne efter tæppefald.

- Vi skal finde en metode til at få de unge i teatret, for mit indtryk er, at når de først kommer herind, så har de en fed oplevelse. Og tænk nu, hvis de kom igen, siger Allan Bruhn.

Stadig handler det om ikke at fremmedgøre sit stampublikum, som loyalt køber til forestillingerne år efter år.

- Derfor sørger vi også for en masse for dem, og de kan som altid se frem til noget af det klassiske og ypperste inden for dansk teater. Men vi kommer også til at udfordre dem med noget nyt, og her håber jeg bare, at de vil stole på, at vi altid køber kvalitet, siger Allan Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce