Annonce
Aabenraa

Teater i Aabenraa har vokseværk: Nu skal vi have fat i de unge

Teaterformand Allan Bruhn har lige været på teaterseminar for at købe forestillinger til den kommende sæson. Og der bliver noget at se frem til, lover han. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der skrues op for antallet af forestillinger i den lokale teaterforening, som også intensiverer jagten på et yngre publikum. Vi skal bare have dem herind én gang, så skal de nok blive overbevist, lyder det fra formand Allan Bruhn.
Annonce

Aabenraa: Fra ti forestillinger hver sæson til næsten det dobbelte.

Det er udviklingen i teaterforeningen Teater i Aabenraa, som i den grad har vokseværk disse år.

- Vi går op i antallet af forestillinger, så vi næste sæson kommer op på cirka 18 forestillinger og 21 opførelser. Tidligere havde vi måske ti forestillinger, siger formand Allan Bruhn.

Det bunder i foreningens nye strategi, som blandt andet indebærer, at flere unge skal åbne øjnene for alle teatrets fortræffeligheder.

- Derfor er vi nødt til at gøre programmet mere alsidigt og komme mere ud af Sønderjyllandshallen med vores forestillinger, for eksempel i Nygadehuset. Jeg tror ikke, de unge kunne drømme om at komme i Sønderjyllandshallen, og så må vi jo fange dem dér, hvor de er, siger Allan Bruhn.

Program præsenteres i maj

Teaterformand Allan Bruhn har i weekenden været til teaterseminar, hvor foreningen har købt forestillingerne til næste teatersæson.

Han fortæller, at der er blevet købt godt ind, men han vil ikke afsløre, konkret hvilke stykker teaterpublikummet kan se frem til.

Traditionen tro løfter Teater i Aabenraa sløret for det til en præsentation i maj.

Annonce

Tænk hvis de kom igen

Desuden er der kommet nyt blod i bestyrelsen, som kan hjælpe til at realisere den vision.

- Nu er der for eksempel kommet en lærer ind fra gymnasiet, og så er vi jo det tættere på de unge mennesker, siger Allan Bruhn, som også fortæller, at man som et led i bestræbelserne også opfører teater på Aabenraa Statsskole for eleverne dér, og man inviterer 7. til 10. klasse-eleverne til teater i samarbejde med kommunen.

Man vil også arrangere flere såkaldte artist talks, hvor publikum kan møde holdet bag teaterstykkerne efter tæppefald.

- Vi skal finde en metode til at få de unge i teatret, for mit indtryk er, at når de først kommer herind, så har de en fed oplevelse. Og tænk nu, hvis de kom igen, siger Allan Bruhn.

Stadig handler det om ikke at fremmedgøre sit stampublikum, som loyalt køber til forestillingerne år efter år.

- Derfor sørger vi også for en masse for dem, og de kan som altid se frem til noget af det klassiske og ypperste inden for dansk teater. Men vi kommer også til at udfordre dem med noget nyt, og her håber jeg bare, at de vil stole på, at vi altid køber kvalitet, siger Allan Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Annonce