Annonce
Sønderborg

Teater i Sønderborg: Udsolgt forestilling om grevinde Danner giver ekstraopførelse

Louise Rasmussen kom til verden under de mest beskedne forhold - men den markante kvinde endte som grevinde Danner; kongens elskede hustru. PR-foto
På Sønderborg Slot kan man 2. september se en dramatisering af historien om grevinde Danners liv. 150 heldige har sikret sig billet til den udsolgte forestilling - men nu kommer billetterne til en ekstraforestilling samme dag til salg.

Sønderborg: Med en helt udsolgt sal til forstillingen "Danner - en grevinde af folket" er det lykkedes Sønderborg Teaterforening at få teaterfolkene til at give en ekstra forestilling samme dag, 2. september, kl. 17 i riddersalen på Sønderborg Slot med plads til 150 tilskuere.

Det Flydende Teater fortæller historien om Louise Rasmussens liv og relationerne til det, vi i dag kender som krise- og videncentret Danner.

Det kræver sin kvinde at blive gift med kongen. En sådan særlig kvinde var Louise Rasmussen, som blev grevinde Danner. Fra sin fødsel i 1815 som datter af en ugift tjenestepige gav hun baghjul til det liv, hun på papiret var udset til. Kongen elskede hun, men hun elskede også avisudgiveren Carl Berling, som hun fik barn med. Det bedre borgerskab hadede og hånede hende, men grevinden og kongen støttede hinanden. Hendes indflydelse på ham er omdiskuteret, men enevælden blev ophævet, grundloven underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab.

Annonce

Udsolgt og ekstraforestillinger

Kongen efterlod grevinde Danner en arv, som danner grundlaget for denne historie med en rammefortælling om en ung kvinde, der opsøger et krisecenter.

Sønderborg Teaterforening kan med tilfredshed konstatere, at allerede to måneder før den ny teatersæson starter op, kan man for anden gang melde en forestilling udsolgt. Heldigvis er det i begge tilfælde lykkedes at etablere en ekstra forestilling. Den anden udsolgte forestilling er "Lyset over Skagen", der i disse dage runder 1100 solgte billetter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce