Annonce
Sønderborg

Teater i Sønderborg: Udsolgt forestilling om grevinde Danner giver ekstraopførelse

Louise Rasmussen kom til verden under de mest beskedne forhold - men den markante kvinde endte som grevinde Danner; kongens elskede hustru. PR-foto
På Sønderborg Slot kan man 2. september se en dramatisering af historien om grevinde Danners liv. 150 heldige har sikret sig billet til den udsolgte forestilling - men nu kommer billetterne til en ekstraforestilling samme dag til salg.

Sønderborg: Med en helt udsolgt sal til forstillingen "Danner - en grevinde af folket" er det lykkedes Sønderborg Teaterforening at få teaterfolkene til at give en ekstra forestilling samme dag, 2. september, kl. 17 i riddersalen på Sønderborg Slot med plads til 150 tilskuere.

Det Flydende Teater fortæller historien om Louise Rasmussens liv og relationerne til det, vi i dag kender som krise- og videncentret Danner.

Det kræver sin kvinde at blive gift med kongen. En sådan særlig kvinde var Louise Rasmussen, som blev grevinde Danner. Fra sin fødsel i 1815 som datter af en ugift tjenestepige gav hun baghjul til det liv, hun på papiret var udset til. Kongen elskede hun, men hun elskede også avisudgiveren Carl Berling, som hun fik barn med. Det bedre borgerskab hadede og hånede hende, men grevinden og kongen støttede hinanden. Hendes indflydelse på ham er omdiskuteret, men enevælden blev ophævet, grundloven underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab.

Annonce

Udsolgt og ekstraforestillinger

Kongen efterlod grevinde Danner en arv, som danner grundlaget for denne historie med en rammefortælling om en ung kvinde, der opsøger et krisecenter.

Sønderborg Teaterforening kan med tilfredshed konstatere, at allerede to måneder før den ny teatersæson starter op, kan man for anden gang melde en forestilling udsolgt. Heldigvis er det i begge tilfælde lykkedes at etablere en ekstra forestilling. Den anden udsolgte forestilling er "Lyset over Skagen", der i disse dage runder 1100 solgte billetter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce