Annonce
Sønderborg

Teater sætter spot på udsatte familier

Analyse viser, at etnisk danske børnefamilier i udsatte boligområder er en overset gruppe, som har behov for mere opmærksomhed og støtte.
Annonce

Sønderborg: En analyse fra VIVE viser, at etnisk danske børnefamilier i udsatte boligområder er en overset gruppe, som har behov for mere opmærksomhed og støtte. Det ønsker Udsatterådet i Sønderborg Kommune at følge op på, og det sker tirsdag 28. januar kl. 16-19 på Sønderborghus, hvor alle interesserede kan komme og se Dacapo Teatrets dramatisering, høre dets oplæg til dialog og selv deltage i den.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Udsatterådet.

Kort før jul kom Boligministeriet med den årlige "ghettoliste", som udpeger danske boligområder med over 1000 indbyggere, hvoraf over halvdelen er af ikke-vestlig herkomst, og hvor beboerne opfylder mindst to af fire kriterier, som handler om 1) lav indkomst, 2) lavt uddannelsesniveau, 3) høj ledighed og 4) kriminalitet, der er tre gange højere end landsgennemsnittet.

- Ghettoplanen, som også hedder "Et Danmark uden parallelsamfund", får de fleste til at tænke på ikke-vestlige borgere. Derfor var analysen om de etnisk danske børnefamilier i de udsatte boligområder en øjenåbner, siger formand for Udsatterådet, Rudi Cargnelli.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce