Annonce
Haderslev

Teaterchef: - Det her kommer til at give meget bøvl

"Det ensomme hjerte", en musikalsk dramatisering af Tom Buk-Swientys roman af samme navn, er med til at åbne Møllens kommende sæson. Foto: Søren Hasselgaard Skaaning
Teatret Møllen må som udgangspunkt sælge 30 billetter til hver forestilling af hensyn til smittefare. Ved at undersøge publikums relationer kan teatret gradvis åbne for salg af flere billetter. Det kommer til give meget administrativt arbejde, forudser teaterchefen.
Annonce

HADERSLEV:- Det kommer til at give rigtig meget administrativt arbejde og bøvl.

Forudsigelsen kommer fra teaterchef Nikolaj Mineka, før Møllen slår dørene op til sæson 2020-2021, der stadig vil være præget af corona-begrænsninger. Den kommende sæson følger en, der hurtigt blev afkortet, da smittefaren lukkede landet i marts.

I første omgang må teatret sælge 30 billetter til hver forestilling, hvilket er 30 procent af den normale kapacitet.

Annonce

En stol imellem

- Vi skal kunne garantere, at der er den plads mellem folk, der ikke kender hinanden, der efter sundhedsretningslinjerne skal være. Der skal være en stol imellem. Men vi når har solgt dem, kan vi begynde at kigge på, om nogle er i familie, og så kan vi placere folk efter det, og på den måde gradvist åbne for salg af yderligere billetter.

Med de gældende regler vil det betyde, at det maksimale antal solgte billetter bliver 56, og det kommer til at give rigtig meget administrativt arbejde, når vi skal kontakte folk, siger Nikolaj  Mineka.


I første omgang spørger vi, om de billetter, de har købt er til nogen, de må sidde sammen med. Relationen må folk selv stå på mål for.

Nikolaj Mineka, teaterchef


Han glæder sig over, at mange i forvejen oplyser, hvem de køber billetter til, når de bestiller.

- I første omgang spørger vi om de billetter, de har købt, er til nogen, de må sidde sammen med. Relationen må folk selv stå på mål for, men hvis vi er i tvivl, skal vi efterlade en tom stol imellem, forklarer teaterchefen.

Nikolaj Mineka forudser, at mange teatergængere vil blive skuffede. Af de 30 billetter, der i første omgang kan sælges til hver forestilling, er mange allerede udsolgt, og han håber, at folk vil lade sig skrive på en venteliste.

Annonce

Slået tilbage

Sundhedsbegrænsningerne får økonomiske konsekvenser:

- 56 billetter er 60 procent af vores kapacitet, så det er et tab på 40 procent på hver forestilling.

Forud for den kommende sæson havde teatret købt flere forestillinger af samme titel, fordi Møllen de senere år har oplevet, at et stigende antal forestillinger bliver udsolgt:

- Men det er jo skubbet helt tilbage nu. Det hjælper ikke så meget, at vi har tre-fire opførelser af en forestilling, som vi kun havde én opsætning af tidligere, når der er en brøkdel af billetterne til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce