Annonce
Aabenraa

Teateret vågner igen: Nu er det op til publikum

Den 14. marts kan publikum opleve forestillingen Bohr på Aabenraa Statsskole. Den hylder den danske videnskabsmand og nobelprismodtager Niels Bohr. Foto: Teater Glimt, Søren Meisner.
Kulturlivet må genåbne, siger eksperterne, og Teater i Aabenraa er klar. Billetsalget har stået stille i to måneder, men nu satser foreningen på, at publikum er sulten på oplevelser.

Aabenraa: Kulturen kan åbne igen, siger eksperterne, og det er godt nyt for Teater i Aabenraa, der har et fyldigt forårsprogram og masser af ledige billetter.

Den lokale teaterforening har gennem de senere år været på foryngelseskur, og det får teaterformand Allan Bruhn til at se optimistisk på fremtiden, selv om billetsalget har stået helt stille under den seneste nedlukning.

- Det har jo ikke været sjovt at drive en teaterforening, når der ikke må spilles teater, konstaterer Allan Bruhn, der deler formandsposten i Teater i Aabenraa med Dorthe Lindahl.

Annonce

- Vi har valgt at satse langt mere på det yngre publikum, end vi tidligere har gjort, og de yngre er ikke så bange for at tage i teateret under corona-epidemien, som de lidt ældre har vist sig at være. Derfor tror vi på, at publikum nok skal være der, når vi åbner igen. Nu skal vi ud og gøre opmærksom på de forestillinger vi har her i foråret, siger formanden.

Svært i små foreninger

- Det lader også til at folk i de større byer er mindre bange for at gå i teatret, end folk på landet. Derfor har det været de mindre teaterforeninger udenfor de større byer, der har lidt mest under nedlukningen, forklarer han.

Teater i Aabenraa kommer dog fornuftigt ud af corona-epidemien, hvis publikum vel at mærke viser sig at være klar til at gå i teateret igen her til foråret.

- Vi er nødt til at tro og håbe på, at folk kommer tilbage, siger Allan Bruhn.

Teatrene har  i denne omgang været nedlukket siden midt i december, og restriktionerne udløber efter planen natten til søndag.

Epidemikommissionen har anbefalet, at teatrene nu kan genåbne, men de må højest spille for 350 tilskuere af gangen. Oppositionen har dog lagt pres på regeringen, for at få fjernet maksimumsantallet for  tilskuere.

Teater i Aabenraa fik i lighed med andre teaterforeninger kompensation fra staten for de mange aflyste forestillinger under den forrige nedlukning. Der fleste af pengene gik videre til de teatre, der producerer forestillingerne, men foreningerne har også fået dækket deres udgifter til programmer, annoncering og lignende.

Allan Bruhn fortæller, at nogle af de forestillinger, der oprindeligt var sat til at komme til Aabenraa sidste forår, i stedet vil kunne opleves til efteråret.

- De producerende teatre havde jo det hele klar, men kom aldrig ud og spille stykkerne. Nu tager teaterforeningerne dem på programmet til efteråret, for at hjælpe de producerende teatre, forklarer Allan Bruhn.

Annonce

Nye forestillinger

Her i forårssæsonen er det dog lutter nye forestillinger, der venter Aabenraas teaterpublikum.

Sæsonen begynder i Sønderjyllandshallen den 1. februar, hvor Teater Grob og Teater V kommer forbi med forestillingen "Ti støvet efter regnen". Den handler om to soldaterkammerater, der mødes på et værtshus til et slag billard. De to spilles af Paw Henriksen og Martin Hestbæk.

Den 1. marts kommer forestillingen "Det fortrolige rum" til Sønderjyllandshallen.

Det er en satirisk historie om journalisten Frank, der træder ind i det  i "Det Fortrolige Rum" på Christiansborg, hvor studehandler, lovgivning og politik lever et liv under radaren.

Det klassiske drama, Antigone, spilles i NygadeHuset den 9. marts, og den 14. marts kan man opleve forestillingen Bohr på Aabenraa Statsskole. Den er en hyldest til videnskabsmanden Niels Bohr i anledning af, at det i år er 100 år siden, han modtog nobelprisen i fysik.

Teater Aabenraa har i alt ti forestillinger på programmet frem til den 7. maj.

Vi er nødt til at tro og håbe på, at folk kommer tilbage.

Allan Bruhn, formand for Teater Aabenraa.

Frit billetsalg

Teater i Aabenraa sælger ikke længere sine billetter på abonnement, så man er forpligtiget til at se et vist antal forestillinger om året.

Nu kan man fri købe billet til en eller flere forestillinger alt efter, hvad man finder interessant.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Tillid er en formands vigtigste kapital

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce